Loading...

Wij zijn De Nieuwe Oost, het interdisciplinaire productiehuis gevestigd in Oost-Nederland. We scouten beloftevolle jonge theatermakers, choreografen, schrijvers en muzikanten, en begeleiden hen richting een zelfstandige beroepspraktijk

De Nieuwe Oost is in 2011 opgericht door de drie productiehuizen in Gelderland en Overijssel: theater- en dansproductiehuis Generale Oost uit Arnhem, popproductiehuis Oost-Nederland uit Deventer en literair productiehuis Wintertuin uit Nijmegen. Theater aan de Rijn in Arnhem, dat met steun van Provincie Gelderland en Gemeente Arnhem wordt gerenoveerd is ons podium. Onze producties zijn te zien op diverse podia en festivals in Oost-Nederland en ver daarbuiten.

Succesvol trackrecord
We begeleiden een nieuwe generatie op tot een zelfstandige beroepspraktijk. Bijzondere producties en gerenommeerde muzikanten, schrijvers en makers als Johanneke ter Stege, Knarsetand, Jaap Robben, Hanneke Hendrix, tgECHO en Joeri Vos zijn bij ons begonnen.

Door een ruime artistieke en zakelijke expertise, onze jarenlange ervaring en ons grote disciplinaire netwerk zijn we ijzersterk in het creëren van dynamische omgevingen waarin nieuw talent gedijt.

Becoming Richard foto 1 Menno van der Meulen

Wat doen we?

  • We begeleiden talentvolle makers naar een zelfstandige, professionele beroepspraktijk.
  • We verbinden artistieke projecten en producties met mensen en maatschappelijke organisaties in Oost-Nederland en daarbuiten.
  • We zijn aanjager van projecten van makers en voor mogelijkheden voor publiek om in het maken te participeren.
  • We zijn aanjager van vernieuwende relaties tussen aanbod en afname (nieuwe presentatieplekken en presentatievormen).