Zoeken

De vier acts gaan met De Nieuwe Oost een uitgebreid talentontwikkelingstraject in. ‘We zijn blij dat onze curatoren zulke bijzondere acts hebben uitgekozen, zegt Eve Hopkins, artistiek directeur van De Nieuwe Oost. ‘En het is goed dat deze acts allemaal heel verschillend zijn maar vooral ook heel hoogstaand, grensverleggend en fanatiek muziek maken; dat is tekenend voor het popklimaat in Oost-Nederland.’

Experiment en vernieuwing
De Nieuwe Oost helpt alle vier acts een zelfstandige beroepspraktijk als maker/muzikant op te bouwen. De acts krijgen van het productiehuis de ruimte om te experimenteren en vernieuwing op te zoeken. Over langere termijn wordt gewerkt aan optredens, releases, voorstellingen, co-producties en andere creatieve uitingen. De muzikanten worden artistiek gecoached maar ook bijgestaan in hun zakelijke bedrijfsvoering en marketing.

Cross-over
Met de vier nieuwe acts worden de komende maanden plannen verder uitgewerkt. ‘We zijn een onbegrensd productiehuis,’ aldus Eve Hopkins: ‘Dus kunnen we ook de expertise vanuit theater, dans en literatuur inzetten. Het is heel goed mogelijk dat er bijzondere cross-overs of samenwerkingsverbanden ontstaan. Dat heeft zowel meerwaarde voor de acts als voor het ecosysteem van de popmuziek.’

Een kort voorstelrondje: 

Freez

De Zwolse zanger, rapper en songschrijver Deniz, alias Freez, is benaderd door Sticks. ‘Freez heeft een hiphop-achtergrond, maar schrijft tegelijkertijd onaards mooie subtiele liedjes vol donkere, soulvolle romantiek.’ Hij is een graag geziene gast bij o.a. Rico & Sticks, Typhoon en Spinvis en stond al meermaals voor een volle Ziggodome en Heineken Music Hall. Nu koerst Freez af op een nieuw album waarop hij zijn geheel eigen sound laat horen.

Jo Goes Hunting

Rocco wil graag werken met Jo Goes Hunting: de band laveert tussen indierock en jazz met oneven ritmes, catchy hooks en maniakale geluidsexplosies. Rocco: ‘Ze zoeken echt de grenzen op, en dat levert telkens weer een volkomen ander geluidsbeeld op. Maar wel met een heel eigen stempel.’ De band gaat bij De Nieuwe Oost experimenteren met nieuwe vormen voor hun live-show, artistieke ontwikkeling en een nieuw album.

DFG

DFG zijn de Zwolse rappers Rapid, Nester, Spegt, Zero en Maki, plus producer Guapgod. Eerder maakten ze een aantal tracks en video’s en ook deden ze mee aan het Encore Freshmen-project. Sticks: ‘Enorm getalenteerde gasten, zowel als rappers maar ook met hun beats en video’s.’ Het collectief doet dit jaar mee aan de Popronde en wil zich de komende tijd artistiek verdiepen en werken aan nieuw materiaal en een nieuwe live-show.

Symphony of Fire

Symphony of Fire uit Deventer is een overdonderende live-act die met gasexplosies, vuur, en bliksemschichten muziek maakt. ‘Een orkest van extreme machines’, zeggen ze zelf. Eerder werkte het duo samen met Binkbeats en Osdorp Posse-rapper Def P. Rocco: ‘Wie nog nooit een V12 motor een saxofoonsolo heeft horen spelen, moet zeker Symphony of Fire checken.’ De act gaat werken aan een nieuwe live-festivalshow met composities van verschillende artiesten als uitgangspunt.

 

Blijf De Nieuwe Oost volgen voor het verdere verloop van deze vier acts!

 

 

Meer nieuws