Zoeken

“Zowel in de muziekindustrie als bij artiesten is er wat ons betreft nog veel meer ruimte voor uitwisseling tussen de werelden van mainstream/popmuziek en niche/experimentele muziek. Werelden die ieder hun eigen set ongeschreven regels kennen en deels andere talen spreken. We denken dat dit gezamenlijke onderzoek waardevolle inzichten kan opleveren, er nog veel te leren valt van elkaar en de uitwisseling kan leiden tot interessante nieuwe artistieke output.” – Harco Rutgers (De Perifeer) en Dennis Platvoet (BRUT).

Waar pop en experiment samenkomen

De brug tussen pop en experiment Productiehuis BRUT richt zich als ontwikkelinstelling op de ontwikkeling van professionele makers in de (pop)muziek en De Perifeer is een platform voor muziek, kunst, performance en experiment. De organisaties vinden elkaar in de zoektocht naar waar de werelden van pop- en experimentele muziek samenkomen, vanuit het idee dat deze elkaar kunnen versterken. Door projecten en programma’s te cureren die plaatsvinden op dit snijvlak, hopen De Perifeer en BRUT hier tussen een brug te slaan.

Janne Eraker Ensemble en RAQQA bij BRUT

Voorbeelden van de samenwerking zijn producties als De Shuffle en The Diamond Exchange en de samenwerking aan de single release van grensverleggende tapdanseres Janne Eraker en de show die hieruit voortvloeit in de bovenzaal van BRUT op 20 oktober 2023.

Lees meer over deze nieuwe samenwerking

Meer nieuws