Zoeken

Vanaf woensdag 2 februari presenteren de twaalf debutanten van De Twintigers zich aan het publiek met optredens op diverse podia in Nederland en België. De Twintigers, die allen debuteerden tijdens de coronapandemie, zijn Joost Oomen, Wout Waanders, Simone Atangana Bekono, Valentijn Hoogenkamp, Sholeh Rezazadeh, Mattijs Deraedt, Yentl van Stokkum, Marjolein Visser, Hans Depelchin, Dorien de Wit, Roos Vlogman en Loes Wijnhoven.

De Twintigers
De Twintigers is een initiatief van schrijvers Joost Oomen en Wout Waanders, die beiden debuteerden in het najaar van 2020. Joost en Wout zijn auteurs bij wie de performance een belangrijk onderdeel vormt van hun schrijverschap. “Normaliter presenteer je als debutant je roman of dichtbundel op verschillende podia aan het publiek en laat je de mensen met je kennismaken. Vanwege corona was dat voor ons niet mogelijk”, vertelt Wout, van wie de dichtbundel Parkplan verscheen.

Joost, die debuteerde met de roman Het Perenlied, vult aan: “En bovendien ontmoet je je collegaschrijvers en mededebutanten bij uitstek tijdens literaire avonden en festivals. Dat zijn de momenten waarop je nieuwe mensen ontmoet, en ideeën en ervaringen met elkaar uitwisselt. Ook dat hebben we moeten missen.” Joost en Wout wisten dat zij niet de enige schrijvers waren die hun ervaring als debutant graag anders hadden gezien. En zo ontstond De Twintigers.

Kick-off en tour
Op woensdag 2 februari vindt om 20u de kick-off van de tour plaats in Theater a/d Rijn in Arnhem. Joost Oomen, Wout Waanders, Simone Atangana Bekono, Yentl van Stokkum, Roos Vlogman en Marjolein Visser zullen deze aftrap verzorgen.

Na deze start treden de twaalf auteurs in wisselende samenstelling op in onder meer Perdu (Amsterdam), WORM (Rotterdam), De Studio (Antwerpen), Mimik (Deventer), Paard (Den Haag), Neushoorn (Leeuwarden), 30 CC (Leuven), TivoliVredenburg (Utrecht) en tijdens het Wintertuinfestival in Doornroosje (Nijmegen). Kijk voor meer informatie, tickets en speeldata op de-twintigers.nl.

Meer nieuws