Zoeken

De Servische schrijver Katarina Mitrović is onze eregast op het Wintertuinfestival en de eerste gast in het gloednieuwe internationale Writer-in-Residence-programma van Wintertuin. De hele maand november schrijft en verblijft Katarina in het Besiendershuis aan de Waal, waarvandaan ze de stad verkent en nieuwe schrijvers en lezers ontmoet. Daarnaast werkt ze met een vertaler aan de vertaling van haar werk.

Op Notulen van het Onzichtbare lees je een eerste interview met Katarina door Lars Meijer. Op de festivalavond, op 27 november, van het Wintertuinfestival wordt ze door schrijver en radiomaker Nikki Dekker geïnterviewd over maken in een internationale context, en culturele overeenkomsten en verschillen en draagt ze voor uit eigen werk.  

Daarnaast laat Katarina een literair spoor na in de stad: een tekst over haar verblijf die vertaald en gepubliceerd zal worden na Katarina’s vertrek.

Over Katarina

Katarina (Belgrado, 1991) studeerde Servische taal en literatuur en Dramaturgie aan de Universiteit van Belgrado. Ze publiceerde twee poëziebundels, en haar poëtische novelle Not All Houses Have a Yard (Nemaju sve kuće dvorište, 2020) stond op de shortlist voor de Biljana Jovanović Award in 2021. Katarina was als scenarioschrijver verbonden aan de korte fictiefilm One Who Brings Rain (Onaj koji donosi kišu) en aan twee Servische televisieseries. Samen met Bojan Vuletić schreef ze het script voor een serie gebaseerd op een roman van Miodrag Majić.

Wintertuinfestival
Maandag 1 november
Interview | Met Writer in Residence Katarina Mitrović door Lars Meijer

Wintertuinfestival
Zaterdag 27 november

22.30 – 23.00 uur Paarse zaal | Interview met Katarina Mitrović door Nikki Dekker

Foto: Marija Piroški

Meer nieuws