Zoeken

In november ging de eerste editie van het muziektheaterlab Nieuw Geluid van start! Regisseur Noufri Bachdim ging samen met poppenmaker Matt Jackson en componist Setareh Nafisi van 15 t/m 26 november 2021 in residentie bij Theater Sonnevanck. Uit de open call begin dit jaar werd het concept van Noufri uit meer dan 50 inzendingen gekozen.

Nieuw Geluid

Theater Sonnevanck, De Nieuwe Oost, KASKO en ArtEZ Muziektheater hebben de handen ineengeslagen in het muziektheaterlaboratorium Nieuw Geluid. Binnen dit lab wordt ruimte gecreëerd om muziektheater als genre te onderzoeken voor een jong publiek. Het biedt plek aan spannende muzikale concepten. Concepten die nog niet van A tot Z zijn uitgewerkt, maar vernieuwend zijn en onderzoek behoeven. Een safe space om te experimenteren en eerste proeves te toetsen aan publiek. Nieuw Geluid is een jaarlijks terugkerend project, de eerste editie vindt plaats in november 2021.

Nieuw Geluid is gericht op niet structureel gesubsidieerde muziektheatermakers met enige ervaring in het werkveld; regisseurs, schrijvers, componisten, muzikanten of anderszins. Makers binnen verschillende disciplines worden aan elkaar gekoppeld tot een artistiek team van drie mensen. In een tweeweekse (betaalde) residentie krijgen zij artistieke begeleiding vanuit De Nieuwe Oost, KASKO en Theater Sonnevanck. Derdejaars studenten van de opleiding ArtEZ Muziektheater staan tot de beschikking als performers en zijn onderdeel van het maakproces; als zangers, acteurs, muzikanten, of welke manier dan ook. Daardoor is het mogelijk om iets te maken met een grotere groep performers.

De eerste editie

Van 15 t/m 26 november waren regisseur Noufri Bachdim, componist Setareh Nafisi, poppenmaker Matt Jackson en negen derdejaars studenten van de opleiding ArtEZ Muziektheater in residentie bij Theater Sonnevanck.

Tijdens deze eerste editie van ‘Nieuw Geluid’ onderzochten ze muziektheater voor een 2+ doelgroep. Daarbij lag de focus op de vraag waar de grens ligt tussen een levenloos object en een levend wezen en de rol van geluid, muziek en ademhaling hierin. Op vrijdag 26 november werd een mooie proeve gespeeld voor het jonge publiek!