Zoeken

Experimentele Theater a/d Rijn
De nieuwe huisdramaturg Eylül Fidan Akıncı van Theater a/d Rijn gaat veel samenwerken met de vaste makers van het productiehuis en ontwikkelt in nauwe samenspraak met Peter Hendrikx, directeur van Theater a/d Rijn, de artistieke lijn van het huis.

Eylül: ‘Theater a/d Rijn biedt een veilige haven om het experiment aan te gaan, te reflecteren op de betekenis en inhoud van de voorstellingen, en de dialoog aan te gaan met makers én publiek. Er is ruimte om artistiek werk uit te diepen, discipline overstijgend te werken en er wordt prioriteit gegeven aan structurele ontwikkeling. En dat allemaal vanuit de drang om impact te maken met nieuwe vormen op de vloer. Ik kijk ernaar uit om als lid van het team dit unieke karakter van de plek te koesteren.’

Radicaal van betekenis zijn
Meer samenwerking met gelijkgestemde plekken, kunstenaars en opleidingen in Nederland en daarbuiten liggen ook binnen de ambities. Eylül ziet een bijzondere rol weggelegd voor de podiumkunsten in deze tijd. ‘Ik geloof dat de toekomst van ons vakgebied ligt in belichaamde expressie en verbondenheid met het publiek.

Vooral in dit post-pandemische tijdperk van digitale communicatie zie ik het potentieel voor sociaal-ecologische genezing. Daarnaast zie ik veel mogelijkheden voor cross-disciplinaire samenwerking met de collega’s van BRUT en Wintertuin binnen De Nieuwe Oost. Uiteindelijk hebben we binnen de kunsten allemaal hetzelfde verlangen: een breed pallet te creëren waarin we met plezier en radicaliteit van betekenis kunnen zijn voor deze wereld.’ – aldus Eylül.

Lees meer over Eylül Fidan Akıncı 

Meer nieuws