Zoeken

Van 27 t/m 29 juni vindt Nieuwe Types, hét festival voor nieuwe literatuur plaats in Arnhem. Kom op vrijdagavond 28 juni naar Theater a/d Rijn voor De schrijvers van nu, een festivalavond die uit z’n voegen barst van schrijftalent. Ontdek nu alvast de schrijvers die je over vijf jaar op de grote podia tegenkomt!

Speciaal voor Nieuwe Types verenigen de vijf grote schrijfopleidingen uit het Nederlands taalgebied zich voor De Grote Niet Te Missen Schrijvers Van Morgen-carrousel. Twaalf afstudeerders presenteren zich aan het publiek in een draaimolen van nieuwe stemmen en verhalen. Alle vierdejaars van deze vijf opleidingen maken daarnaast kans op de Nieuwe Types Afstudeerprijs, de prijs voor het beste literaire eindwerk van een Nederlandse of Vlaamse schrijfopleiding.

Zeven jonge makers onderzoeken vanuit hun expertise als muzikant, performer, schrijver en/of radiomaker hun relatie tot relaties. Dit resulteert in de voorstelling Golflengte, die vanavond ten tonele wordt gebracht. Wanneer ken je iemand ‘echt’? Wat is intimiteit? Met Arno Boey, Anna Dupon, Carlijne Hertog, Yelena Schmitz en onze makers Laurens van de Linde, Nikki Dekker en Yentl van Stokkum.

Dit jaar werkten Martin Rombouts, Selin Kuscu, Roos Marijn Peperkamp, Siham Amghar, Munganyende Hélène Christelle, Rafaëlle Kwakkel, Jasper Albinus, Diede Al en Marlies Rijneveld binnen het Slow Writing Lab aan individuele ontwikkeltrajecten. Het resultaat van een jaar lang onderzoeken presenteren ze vanavond.

En dit is nog lang niet alles! Zo is er een voordracht van Maartje Wortel en een ep-release van schrijver en muzikant Koen FrijnsMaxim Februari reflecteert in een lezing op de ontwikkelingen in de wereld van de literatuur, de journalistiek en het gesproken woord. En schrijver en theatermaker Corinne Heyrman zit buiten op een minitribune en nodigt passanten uit om mee te komen kijken, hun blik te verleggen en als een soort regisseur naar de omgeving te kijken.

Op vrijdagmiddag is er een workshop met Simone Atangana Bekono, een schrijversgesprek met Maxim Februari en een live podcastopnamemet onder meer Maartje Wortel en Dennis Gaens.

NIEUWE TYPES

Datum: Vrijdag 28 juni 2019

Locaties: Theater a/d Rijn, Bartok Park, Arnhem

Aanvang: 20.00u (deuren open 19:30u)

Tickets: €10,- / €5,- (student/CJP)

Kaartverkoop

Meer informatie: nieuwetypes.nl

Meer nieuws