Zoeken

Het is zomer! We delen de fijnste culturele tips voor deze zomer.

Lekker veel live!

We hopen dat je deze zomer naar veel live concerten en theatervoorstellingen kan gaan. Onze tips: Een preview van Solitude van Ruben Chi is te zien op Vorst in de Zomer, Festival de Oversteek en Framed Festival. Let me tell you something you already know van Merel Severs zie je deze zomer bij Theater aan Zee in Oostende. Op vrijdag 3 september trappen we het nieuwe seizoen af met de Arnhemse Uitnacht, met een kijkje achter de schermen bij Mart van Berckel, een presentatie van The JAM, de analoge meme-maker van Booi Kluiving en een bijzondere samenwerking van Ruben Chi met het Phion orkest.

Op 31 juli en 1 augustus staat fusus in Hubert (ism Doornroosje). Na een succesvol weekend met vier uitverkochte shows van IN U NI in De Melkfabriek (ism Luxor Live) brengt fusus de show nu naar Nijmegen. IN U NI is de naam van fusus’ unieke live show: een multi-sensorische ervaring waarin fusus de bezoeker volledig onderdompelt in de filmische en gelaagde sound van de act.

Ga je voor een vakantie in eigen land? Check dan vooral de Kallumaan camping. In juli en augustus zie je hier liveoptredens van fusus, MINKA, GOODCOOPERBADCOOPER, Harry Bap, Deernis Soundsystem en Vera Bon allemaal het podium nemen. Ook niet te missen is de set van Lady Saliva & Meneer De Perifeer.

Lezen, luisteren en luieren

Zin in een flinke podcast over de spanning tussen hiphop en de politiek, of over wat het betekent om als maker buiten je comfortzone te werken? Check dan de podcasts van De Nieuwe Oost | pop.

In de podcastreeks It’s not literature. It’s witchcraft gaat Yentl van Stokkum met schrijvers in gesprek over bezwering in de poëzie. Te beluisteren via het kanaal ‘De Nieuwe Oost I Wintertuin’ in je favoriete podcastapp.

In haar postpakket over zee onderzoekt schrijver Nikki Dekker wat de zee ons te vertellen heeft. Wat mensen kunnen leren over een inktvis die al 500 miljoen jaar in een schelp leeft, en wat de onderwaterwereld met queerness te maken heeft. Bestel het pakket via shop.denieuweoost.nl.

Waar je ook naartoe gaat deze zomer, het theater past in je broekzak! Op het kanaal van Theater a/d Rijn kun je alle Uurtjes Oost van het afgelopen seizoen terugkijken. Laat je vijf-en-een-half uur verbazen, verwonderen en inspireren door o.a. een ode aan de Molukse cultuur, poëtische pop en theatraal onderzoek:

Op 7 juli kwam de nieuwe track Spielberg van Zwolse rapper Rico uit. De heavy hiphop track is geproduceerd door aanstormend talent Guan en slingert Rico terug op de hiphopscene. De samenwerking tussen de producer en de ‘spitman for hire’ blijft gelukkig niet bij één track. Spielberg is de eerste single van het aankomende album, een eerlijke, rauwe hiphopplaat, met frisse sound van producer Guan, en recht voor z’n raap teksten van één van Nederlands meest gerenommeerde rappers, Rico. Kijkers van de achtdelige serie Muziekstad hebben een live voorproefje kunnen zien van het album, waaronder de tracks Henk en Kiss n Ride.

MINKA released op 6 augustus haar nieuwe single Pak Me Vast. Fan geworden? Check haar dan dit najaar in het voorprogramma van Anneke van Giersbergen in de Nederlandse podia gaat, waaronder 013, Melkweg en Effenaar.

Op 31 augustus geeft producent Karlijn Ribbers van De Nieuwe Oost | pop een masterclass over produceren. Tijdens de masterclass voor project Music Moves van Deventer Doet leer je over productieleiding en projectleiding. Het vindt plaats in de bovenzaal van De Nieuwe Oost | pop. Dit wil je niet missen!

Het ideale leesvoer voor in de tuin of bij het zwembad vind je op literair platform Notulen van het Onzichtbare. Ga naar de website voor verhalen, poëzie, podcasts, beeldend werk, leestips en meer. Fijne zomer!

Meer nieuws