Zoeken

Anton van der Sluis

mimer, performer en theatermaker

Anton is gefascineerd door de (on)mogelijkheden van het lichaam. Zijn werk verbeeldt op poëtische wijze de pogende en soms falende mens.

Dit is Anton van der Sluis

Theatermaker bij De Nieuwe Oost en gefascineerd door de (on)mogelijkheden van het lichaam.

Anton van der Sluis studeerde in 2016 af van de Mime Opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Sinds zijn afstuderen is hij werkzaam in het gebied tussen theater en dans: hij speelde o.a. in producties van Igor Vrebac (Macho Macho en OMG) en Jasper van Luijk (Happily Ever After). Via het talentontwikkelingsprogramma van Jakop Ahlbom Company startte hij met het ontwikkelen van eigen werk.

Het werk van Anton van der Sluis

In het werk van Anton staat de fysieke empathie van de toeschouwer centraal. Door de precisie van de beweging en de vervreemdende transformaties van het lichaam, neemt hij de toeschouwer stapsgewijs mee om hun eigen lichamelijkheid en fantasie te herontdekken. Hij spreekt de homo ludens (spelende mens) in ons aan. Anton is gefascineerd door de (on)mogelijkheden van het lichaam. Zijn werk verbeeldt op poëtische wijze de pogende en soms falende mens. De fysieke transformaties en de vervreemding van het lichaam maken zijn werk niet alleen komisch, maar ook tragisch in zijn herkenbaarheid.

Mind the Body is een fysieke solovoorstelling van Anton van der Sluis over de scheiding en de verbinding tussen het hoofd en het lichaam. Deze voorstellingwas te zien tijdens Moving Futures Festival 2021. Van 22 t/m 28 februari 2021 deed Anton een residentie bij Theater a/d Rijn in Arnhem en onderzocht hij het idee van de homo ludens, oftewel de spelende mens.

Meer info

Website | facebook | instagram

Contactpersonen

Wil in je meer weten over deze maker? Neem dan contact op met Eve.

Gerelateerd nieuws

This site is registered on wpml.org as a development site.