Zoeken

Booi Kluiving

theatermaker

Booi Kluiving (1994) maakt vanuit persoonlijke fascinatie theatervoorstellingen over digitale cultuur.

Booi Kluiving (Amsterdam, 1994) studeerde in juni 2018 af aan de Toneelschool Arnhem. Hij maakt theater over digitale cultuur en al haar subculturen en niches. Vanuit zijn persoonlijke fascinatie onderzoekt hij de communicatie in deze werelden en de invloed hiervan op de populaire cultuur. Hij dompelt zich volledig onder in deze digitale subculturen, en omringt zich met mensen uit deze werelden. Hierdoor kan hij de voor- en nadelen die de verschillende digitale werelden met zich meebrengen laten zien. Hierbij zoekt Kluiving ook naar nieuwe vormen van vertelling en gebruikt hij elementen die hij in deze online werelden aantreft. Dit doet hij zowel in tekst als in beeld.

Voorstellingen Booi Kluiving

Tijdens zijn studie aan de Toneelschool Arnhem heeft hij onder andere in de voorstelling ‘Normale Gewone Mensen’ van Toneelgroep Oostpool gespeeld. In 2017 speelde hij zijn zelfgeschreven solo ‘Plastic’, een cross-over tussen spoken-word en een klassieke theatertekst, onder andere in Theater aan de Rijn, Theater Kikker en (tijdens het Fringe-Festival) in Theater Bellevue.

In september 2018 maakte hij bij De Nieuwe Oost de voorstelling KEK: een voorstelling die de vraag waarom de internetgeneratie zich niet begrepen voelt probeert te beantwoorden. Deze voorstelling was te zien tijdens het Fringe Festival, als onderdeel van Het Wilde Oosten 2018 en was een aantal keer solo te zien in verschillende theaters.

In februari 2020 ging zijn voorstelling Let’s Play in première. In deze voorstelling onderzoekt Booi samen met Kars van den Heuvel via games de betekenis van spel in het leven. In 2021 en 2022 maakt hij de voorstelling De Memers, waarvoor hij tijdens zijn residentie in maart onderzoek doet.

Dit is Booi Kluiving

Booi Kluiving is theatermaker bij De Nieuwe Oost. Zijn missie? Generatie Z een stem in het theater te geven.

Video: Motief Media
Met dank aan kijkalles.nl

Contactpersonen

Neem contact op met Eve voor meer informatie

Gerelateerd nieuws

This site is registered on wpml.org as a development site.