Zoeken

Hannah Chris Lomans

schrijver

Hannah Chris Lomans (1994) is schrijver en programmamaker

HANNAH CHRIS LOMANS (1994) is schrijver en programmamaker. Hen studeerde in 2017 af aan Creative Writing ArtEZ met de experimentele novelle Een mensvormig gat, waarin hen het poëtische en het prozaïsche probeert te laten versmelten, een ontwikkeling die samenvalt met de manier waarop een fictieve stad wordt heroverd door de natuur. Hannah Chris werd geselecteerd voor het Slow Writing Lab, waar hen onderzoek deed naar vloeibaarheid binnen het lichamelijke en het spirituele. Hen houdt van teksten die zich niet laten vangen in een genre. Hannah Chris is begeleider van Literatuurnest in Nijmegen, en droeg voor op onder meer Brainwash Festival, Wintertuinfestival, Nieuwe Types, en bij Perdu en Frontaal, waarbij hen zichzelf vaak begeleidde met bezwerende live soundscapes. In 2020 verscheen hun chapbook Blijf de kou wegstrijken bij Wintertuin Uitgeverij en nam hen deel aan de Parijsresidentie van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren. De tekst die hen in Parijs schreef is gepubliceerd in De Gids. Hannah Chris zit in het talentontwikkeltraject van De Nieuwe Oost | Wintertuin.

Blijf de kou wegstrijken

In november 2020 verscheen 'Blijf de kou wegstrijken', het chapbook van Hannah Chris Lomans, bij Wintertuin Uitgeverij. Deze film is een artistieke vertaling van hun chapbook. Voor de film werkte Hannah Chris samen met dramaturg Gerben Vaillant, filmer Mark Kramer, filmeditor Laura Helbing en audio-editor Mauro Casarini. De jurk is ontworpen Elliot Collective.

Dunne stof

In de zomer van 2020 nam Hannah Chris deel aan de Parijsresidentie van het Vlaams-Nederlands Huis DeBuren. Tijdens die residentie schreef hen een essay getiteld ‘Dunne stof’. Dat essay kun je teruglezen in De Gids.

Contactpersonen

Neem voor meer informatie contact op met Thom

Gerelateerd nieuws

This site is registered on wpml.org as a development site.