Zoeken

Corinne Heyrman

schrijver, theatermaker

Deze maker wordt niet vertegenwoordigd door Wintertuin Literary Agency.

Corinne Heyrman (1994) studeerde Woordkunst in Antwerpen. Ze schrijft proza en non-fictie, maakt theater en radio. Corinne was writer-in-residence bij Duizel in het Park en droeg voor op onder andere Lowlands en Oerol. Haar werk verhoudt zich in alle vormen tot de maatschappij en de vraag hoe kunst daar iets aan kan bijdragen. In november 2018 verscheen bij Wintertuin Uitgeverij haar chapbook Mogelijke eigenschappen, waarin zij het onderzoeken onderzoekt. Corinne maakt regelmatig voorstellingen en performances. Ze maakte in de herfst van 2019 met Het Zuidelijk Toneel de voorstelling Toen mijn vader nog een gastarbeider was. Als podcastmaker werkt ze mee aan Radio Kras, De Bijsluiter en Drie uur ’s nachts. Momenteel werkt zij aan haar debuutroman die bij De Arbeiderspers zal verschijnen.

Contactgegevens:
heyrmancorinne@gmail.com
0612792004

Lees en luister

Corinne maakte wekelijks radio in de gevangenis in de Begijnenstraat in Antwerpen binnen het project Radio Begijnenstraat. Op basis van haar bezoeken schreef ze een feuilleton in zes delen op De Optimist. Lees het eerste deel hier.

Corinne bracht de performance Waarheidsstrijder naar het gelijknamige verhaal uit het verzamelchapbook Dit is echt. Beluister het hier.

Ook maakt Corinne radio en podcasts, waaronder Vliegen of zwemmenhier te beluisteren.

Te bestellen in onze webshop

Mogelijke eigenschappen

In de ruimte tussen mijn hoofdhuid en mijn schedel heb ik mijn twijfels gestoken. Met mijn vingertoppen op mijn kruin voel ik ze zitten. Vezelig, met evenveel knopen als mijn haren hebben. In mijn buik zit een knoop. Twee doorzichtige touwen zijn aan mijn navel vastgemaakt. Eén loopt naar mijn moeder en één ver weg naar een onbekende plek. De knoop trekt een beetje. Hij is als een navel: het is op zich een vreemd object, maar dat valt pas op als je erop let.

In de novelle Mogelijke eigenschappen onderzoekt Corinne Heyrman het onderzoeken. Hoe weet je ooit wat waar is? Wie je bent, en waar je vandaan komt? En doet het er wel toe om de echte waarheid te weten te komen, of is de zoektocht net zo interessant?

Bestel Mogelijke eigenschappen hier.

Gerelateerd nieuws

This site is registered on wpml.org as a development site.