Zoeken

Jelko Arts

schrijver, tekenaar

Deze maker wordt niet vertegenwoordigd door Wintertuin Literary Agency.

Jelko Arts is striptekenaar by day en showmaster by night.

Als tekenaar werkte Jelko voor tal van opdrachtgevers zoals Cultuur Oost, Wikimedia, poëzietijdschrift Awater, dagblad De Gelderlander en tijdschrift PLUK. Zijn eigen werk bestaat uit verhalen en illustraties vol dieren, lego en dagelijkse verbazing. Zijn stripboek ‘Hoe bijen de ruimte vullen’ gaat over mensen met hobby’s en moeizame relaties.

Als showmaster werkte Jelko onder meer voor filmfestival Go Short, Kunstbende, Crossing Border en Geen Daden Maar Woorden Festival. Hij werkt als dagvoorzitter, moderator en interviewde op verschillende literaire podia Herman Koch, Connie Palmen, Jaap Robben en vele anderen. Sinds 2019 treedt hij door het hele land op met het enige schrijverscollectief met danspasjes: BOYBAND, de literaire boyband.

Contactgegevens:
www.jelkoarts.nl

Te bestellen in onze webshop

Hoe bijen de ruimte vullen

Hoe bijen de ruimte vullen is een stripnovelle over bijzondere hobby’s waarin mensen zichzelf kunnen verliezen. Jelko bouwt werelden van lego en zijn vader is imker. Beiden gaan volledig op in hun eigen hobby, maar ondanks die overeenkomst vinden ze elkaar niet. Het lukt ze niet hun liefde voor lego en bijen met elkaar en hun omgeving te delen. Als Jelko naar een beurs in Keulen afreist wordt hij geconfronteerd met zijn onvermogen tot werkelijk contact.

Bestel het chapbook hier.

Gerelateerd nieuws

This site is registered on wpml.org as a development site.