Zoeken

Johan Roos

schrijver

Johan Roos (1973) schrijft software en poëzie. De code die hij schrijft is bedrijfsgeheim, maar van zijn gedichten heeft hij er een aantal gepubliceerd, onder andere in Op Ruwe Planken, Strak, Kutgitaar en Das Magazin. In 2014 verscheen bij Wintertuin Uitgeverij zijn chapbook Hond Leeuw Zee. In deze dichtbundel stelt Johan de vraag: hoe ga je er mee om als in je eigen leven de ontrafeling zichtbaar begint te worden? Inmiddels richt Johan zich op proza en werkt hij aan een roman.

Te bestellen in onze webshop

Hond leeuw zee

Hond leeuw zee is een dichtbundel rondom de vraag: hoe ga je ermee om als in je eigen leven de ontrafeling zichtbaar begint te worden? Het kan allemaal goed lijken, ordentelijk en onder controle. Je kunt prachtige gedachten hebben over bergketens en plannen voor een berg in de polder. Ondertussen is ergens de kiem van de chaos al stilletjes aan het woekeren.

Johan Roos is op zoek naar dat ene ding dat niet in het systeem past. Zijn werk probeert het kleine beetje chaos dat de orde ontrafelt in beeld te brengen. In Hond leeuw zee richt Roos zijn blik op zichzelf: hoe ga je er mee om als in je eigen leven de ontrafeling zichtbaar begint te worden?

Bestel de dichtbundel hier.

Contactpersonen

Neem voor meer informatie contact op met Thom

Gerelateerd nieuws

This site is registered on wpml.org as a development site.