Zoeken

Laurens van de Linde

schrijver, muzikant

Laurens van de Linde (1993) is schrijver en muzikant. Hij publiceerde in VOX, op De Optimist, in de literaire podcast Ondercast, en trad op tijdens onder meer het Valkhoffestival, Festival de Oversteek en het Nijmeegs Boekenfeest, en maakte een audiovoorstelling voor Oorzaken Festival in samenwerking met 6 andere makers. In 2018 bracht Laurens onder de naam LRNS de cassette Indoor Astronauts uit, en in april 2019 stond hij met Nederlandstalige liedjes in het voorprogramma van Lucky Fonz III in Doornroosje. Laurens zit in een literaire boyband: BOYBAND, de literaire boyband. Hij is tevens programmamaker bij De Nieuwe Oost | Wintertuin en begeleider van Literatuurnest in Utrecht. Daarnaast was hij jarenlang hoofdredacteur van literair tijdschrift Op Ruwe Planken.

Het chapbook van Laurens Paviljoen van het tijdelijke geluk, bestaat uit een vijftal zines. Tijdens de festivalavond van Wintertuinfestival op zaterdag 27 november zal hij zijn werk presenteren, maar je kunt nu al een pre-order plaatsen in onze webshop. Vanaf december ontvang je elke maand een nieuwe editie. Kortom: een chapbook in abonnementsvorm!

Paviljoen van het tijdelijke geluk
Het is het jaar 2060 en de mensheid heeft zich teruggetrokken onder een koepel van glas, om daar te kunnen overleven op een verder onleefbaar geworden planeet. Het leven in Kristalstad is acceptabel, aangenaam zelfs, zolang de strikte leefregels worden gevolgd. De samenleving lijkt in gevaar te komen als een opkomende politieke beweging, de neohedonisten, individuele vrijheid boven het gemeenschappelijk goed plaatst en daarmee een groot deel van de inwoners voor zich weet te winnen.

In een stijl geïnspireerd op comics als Watchmen stippelt Laurens van de Linde in Paviljoen van het tijdelijke geluk een mogelijke toekomst uit in vijf zines. Het resultaat is een verhaal dat menselijkheid onderzoekt, individualisme tegenover collectivisme zet, en dat de complexiteit blootlegt van het streven naar vrijheid zonder veiligheid te verliezen.
Bestel Laurens’ chapbook.

 

Chapbook Paviljoen van het tijdelijke geluk - Laurens van de Linde

Vier 50 jaar maanlanding

4. Schakel in op LUNAR FM

[radio-dj:] Je bent over the moon met deze buitenaards vette playlist: Klik hier om te luisteren. Of luister je in met één van Laurens’ liedjes: https://soundcloud.com/laurenslinde/albums.

3. Vier het live

Kom op 21 juli om 15u naar WALTER om samen met ons de maanlanding te vieren tijdens 10 seconds to liftoff. Er is maanmuziek, intergalactische gedichten en planetenproza en een heuse lancering van een literair tijdschrift, De Horizonvreter. Entree is gratis, voor de Tang moet je betalen. Klik hier voor het Facebook event.

2. Zwaai naar astronauten

Op deze pagina check je wanneer het ISS overvliegt, als een helder zichtbare vonk aan de hemel. Op deze pagina ontdek je wie zich precies in dat blikje bevinden. Ze hebben allemaal een eigen Wikipedia-pagina.

1. Kijk korte films

Sinds er films konden worden gemaakt, zijn er films over de ruimte gemaakt. Als je toevallig nog tweeënveertig uur over hebt kun je 2001: A Space Odyssey terugkijken voor de voorpret, maar zo niet: laaf je dan aan deze korte ruimtefilms.

 

Contactpersonen

Neem voor meer informatie contact op met Thom

Gerelateerd nieuws

This site is registered on wpml.org as a development site.