Zoeken

Ludwig Bindervoet

Theatermaker & acteur

Theatermaker en acteur Ludwig Bindervoet maakt in 2020 bij De Nieuwe Oost, in co-productie met URLAND, de voorstelling PATROON.

Ludwig Bindervoet (1988) is in 2012 afgestudeerd als acteur aan de Toneelacademie Maastricht. Bij Toneelgroep Oostpool werkte hij in het verleden samen met Marcus Azzini, Eric de Vroedt en Jan Hulst en Kasper Tarenskeen. Hij was te zien in o.a. de producties They are just kids, On the Road, De Ilias, Allemaal Mensen en All Over -Acts of Love. Ludwig Bindervoet vormt samen met Jimi Zoet, Thomas Dudkiewicz en Marijn Alexander de Jong performancecollectief URLAND, waarmee hij o.a. het succesvolle UR en De Internet Trilogie maakte.

Ludwig wil zich, naast zijn acteursschap en makersschap bij URLAND, verder ontwikkelen als theatermaker. In 2020 maakt Ludwig bij De Nieuwe Oost, in co-productie met URLAND de voorstelling Patroon. Een persoonlijke solo, geschreven door zijn vader Erik Bindervoet, geïnspireerd op Brief an den Vater (1924) van Franz Kafka. Patroon ontving lovende recensies (Theaterkant, Volkskrant en NRC ****) en speelde in uitverkochte zalen in o.a. Arnhem, Utrecht, Amsterdam en Rotterdam.

Gerelateerd nieuws

This site is registered on wpml.org as a development site.