Zoeken

Merel Severs

theatermaker

Merel Severs (1991) is performer en theatermaker.

Theatermaker en performer Merel Severs (1991) studeerde in 2013 af als actrice aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze werkte met verschillende artiesten en gezelschappen waaronder Khadija El Kharraz Alami, Mart van Berckel en Sander Breure & Witte van Hulst.

Merel Severs als theatermaker

In 2020 maakte ze haar debuut als maker met de solo: Let me tell you something you already know. Daarmee won ze de Best of Fringe 2020. Haar werk is persoonlijk, confronterend en bloedeerlijk. Ze is niet geïnteresseerd in definiëren, vastleggen en benoemen maar zoekt naar een theatertaal die eerder voorstelt, aanreikt en opgooit, die fluide is en het onbenoembare invoelbaar maakt. En tegelijkertijd woorden zoekt om pijnlijke realiteiten/ervaringen zichtbaar te maken. Ze heeft een groot vermogen ongemakkelijke thema’s met humor voor het voetlicht te krijgen. En maakt met een grote voorliefde voor het ontmaskeren van datgene wat eenieder graag verborgen probeert te houden. Ze zoekt naar radicale schaamteloosheid en het vieren van kwetsbaarheid.

Samenwerking en uitwisseling staat centraal in haar praktijk. Want juist door de uitwisseling van verschillende perspectieven verbreedden we onze kaders. Zo is ze onderdeel van Studio-BAM. Een in Amsterdam gevestigde gezamenlijke studio die ze deelt met makers en performers Annica Muller, Milou van Duijnhoven en Barnaby Savage.

Dit is Merel Severs

Merel Severs is een nieuwe theatermaker bij De Nieuwe Oost. Haar werk is persoonlijk, confronterend en bloedeerlijk. Video: Motief Media

Contactpersonen

Neem voor meer informatie contact op met Eve

Gerelateerd nieuws

This site is registered on wpml.org as a development site.