Zoeken

Wensley Piqué

theatermaker

Wensley Piqué (1977) is performer, theatermaker, poppenspeler, choreograaf en bewegingsdocent. Hij studeerde af als regie- en theaterdocent aan de Toneelacademie Maastricht.

De stijl van Wensley Piqué is fysiek, rauw, humoristisch en energiek. Als vaste speler bij theatergroep DOX was hij 11 jaar lang uitvoerend performer. Hij deed mee aan het talentenprogramma Popster! en speelde voorstellingen in Nederland, België, Duitsland, Polen, China, en Suriname. Op festivals als Oerol, de Parade, en Theaterfestival Boulevard. Hij werkte samen met De Toneelmakerij, verhalenfabriek Freak du Chique, theaterschool ON STAGE (Suriname), Amsterdamse Hogeschool voor Kunsten, Het Lab, De Bonte Hond, en Studio 100.

Naast performer en maker is hij dans- en theaterdocent met een passie en fascinatie voor verbinding maken tussen mensen onderling, tussen hemzelf en anderen, en tussen mens en natuur.

Wensley Piqué als theatermaker

Wensley is lid van de programmaraad van Theater a/d Rijn, en als maker verbonden aan Bijlmer Parktheater, Feikes Huis en Rose Stories.

Bij De Nieuwe Oost deed Wensley o.a. de choreografie voor de Nacht van de Eusebius (2019). Tijdens #radicaallokaal (2020) ontwikkelde hij de installatie Humans waarin hij, in het kader van Black Lives Matter, de psychologie van eerste indruk onderzocht. Daarnaast begeleidde hij Arnhemse jonge (amateur)makers tijdens The JAM (2020).

Dit is Wensley Piqué

Theatermaker bij De Nieuwe Oost. Zijn inspiratie vindt hij vaak niet ver van huis, zo liet hij zich als Arnhemmer inspireren door Park Zypendaal.

Contactpersonen

Neem voor meer informatie contact op met Eve

Gerelateerd nieuws

This site is registered on wpml.org as a development site.