Zoeken

Het chapbook is geen debuut maar een visitekaartje voor de schrijver om zich te presenteren aan de wereld. Op 11 december presenteren Jordi Lammers en Laurens van de Linde hun chapbooks in besloten kring tijdens de Middag van de Grote Beloften.

Jordi bundelde in Slaap lekker, Hiroshi Yoshimura vijf korte verhalen over mensen die ergens in proberen te geloven en brengt onder de muzikale begeleiding van zijn broer Rindert een verhaal uit zijn chapbook tot leven. Laurens onderzoekt in het vijfdelige zine Paviljoen van het tijdelijke geluk hoe een toekomstige wereld eruit kan zien en neemt je mee in de totstandkoming van de fictieve plaats Kristalstad.

Benieuwd naar de chapbooks? Bestel ze vóór 16 december in onze webshop en je hebt ze voor de feestdagen in huis!

Slaap lekker, Hiroshi Yoshimura – Jordi Lammers
In Slaap lekker, Hiroshi Yoshimura volg je een troostende schoonmaker, een jarige tiener, twee oude schoolvriendinnen die het concert van hun jeugdheld bezoeken, een tankstationbeveiliger die naar de snelwegrailing kijkt, en een man die vriendschap sluit met een kat. Allemaal willen ze geloven dat er iets groters is, een uitweg naar een mooier, beter en zinvoller bestaan. Op sommige momenten lijken ze die te vinden, maar meestal blijven ze zoeken. In deze bundeling verhalen laat Jordi Lammers zien wat het betekent om ergens in te geloven.

Paviljoen van het tijdelijke geluk – Laurens van de Linde
Het is het jaar 2060 en de mensheid heeft zich teruggetrokken onder een koepel van glas, om daar te kunnen overleven op een verder onleefbaar geworden planeet. Het leven in Kristalstad is acceptabel, aangenaam zelfs, zolang de strikte leefregels worden gevolgd. De samenleving lijkt in gevaar te komen als een opkomende politieke beweging, de neohedonisten, individuele vrijheid boven het gemeenschappelijk goed plaatst en daarmee een groot deel van de inwoners voor zich weet te winnen.
In een stijl geïnspireerd op comics als Watchmen stippelt Laurens van de Linde in Paviljoen van het tijdelijke geluk een mogelijke toekomst uit in vijf zines.

Meer nieuws