Zoeken

De eerste twee Wintertuinsessies van 2021 zijn gearriveerd. We vroegen Nikki Dekker haar ideale talkshow samen te stellen. Nikkie bedacht het bijzondere postpakket over zee.  Met dit postpakket onderzoekt ze wat de zee ons te vertellen heeft.

Nikki zwemt, verzamelt schelpen, is fan van vissen, en werkt aan een roman waarin al die liefdes een grote rol spelen. Deze liefdes staan ook centraal in haar Wintertuinsessie. In haar postpakket over zee onderzoekt Nikki wat de zee ons te vertellen heeft. Wat mensen kunnen leren over een inktvis die al 500 miljoen jaar in een schelp leeft, en wat de onderwaterwereld met queerness te maken heeft. 

Het pakket bevat onder meer een nieuw gedicht van Ronelda S. Kamfer (vertaald door Alfred Schaffer) en een interview met Auke-Florian Hiemstra.

Nikki’s postpakket over zee is nu te pre-orderen in onze webshop. Circa 5 juli ligt het dan in je brievenbus. Bekijk vanaf 25 juni alvast de voorpublicatie van de vissenkaart die Jelko Arts maakte voor Nikki’s postpakket en een speciaal voor ons literair platform Notulen van het Onzichtbare geschreven introductie door Nikki.

Nikki Dekker

Nikki is schrijver en radiomaker. Ze publiceerde in Tirade, De Gids, Versal MagazineDe Revisor, Deus Ex Machina en op De Optimist. Ze trad op tijdens onder meer Lowlands en Dichters in de Prinsentuin. In 2016 werd ze geselecteerd voor de Parijsresidentie van Vlaams-Nederlands Huis deBuren. Haar radiodocumentaire De oppas en ik werd genomineerd voor de Prix Europa en haar podcastreeks Iets doen, hoe doe je dat? kreeg een vier sterren in NRC Handelsblad en De Morgen. In november 2018 verscheen bij Wintertuin Uitgeverij haar chapbook een voorwerp dat nog leeft, een bundeling essays en gedichten over de systemen waarin wij allen vastzitten en hoe je daaruit kunt breken. In maart 2019 verscheen Nikki’s radiodocumentaire Andreas Burnier, of hoe je op een klein vlot blijft drijvenNikki is geselecteerd voor de tweede editie van CELA.

Meer nieuws