Zoeken

Aan het einde van de residenties laten ze het publiek graag hun work in progress zien. XILLAN en Jonathan performen hun residentie op 23 november in Arnhem bij Theater a/d Rijn. Na afloop is er ook een nagesprek*. Dit korte toonmoment is gratis toegankelijk. Een ticket reserveren is wel noodzakelijk.

Over XILLAN & zijn residentie

Xillan Macrooy (artiestennaam XILLAN) is muzikant, schrijver en storyteller. Hij is een van de vaste makers van BRUT, muzikaal productiehuis in Deventer en net als Theater a/d Rijn onderdeel van De Nieuwe Oost. XILLAN is geboren en opgegroeid in Paramaribo. Formeel opgeleid als muzikant, ligt de kern van zijn makerschap in het vertellen van verhalen. In de residentie verdiept XILLAN zijn schrijver- en performerschap aan de hand van het coming-of-age verhaal Draak in een mangoboom. XILLAN: ‘Muziek is heel lang mijn voornaamste discipline geweest, maar ik heb de veelzijdigheid van mijn makerschap opnieuw omarmd en wil met deze residentie nieuwe vormen ontdekken.’

Over Jonathan Bonny & zijn residentie

Jonathan Bonny is de maker van editie #3 van Nieuw Geluid. Nieuw Geluid is een muziektheaterlab – opgezet door Theater Sonnevanck, Theater a/d Rijn, KASKO en ArtEZ Muziektheater – en biedt ruimte om muziektheater als genre te onderzoeken voor een jong publiek. Muziek- en contextmaker Jonathan Bonny brengt dit keer geen concert of theatervoorstelling, maar een muzikale safe space waar iedereen bij mag horen. Vanuit het idee dat alle gemarginaliseerde stemmen samen een meerderheid vormt boven de dominante groep, wil Jonathan deze stemmen met elkaar verbinden en versterken. Specifiek vanuit het perspectief van tieners.

*het nagesprek is in het Engels

Wanneer: donderdag 23 november: 17:00

Waar: Theater a/d Rijn – Eve Hopkins Zaal (bovenzaal)

Info & Aanmelden (gratis, maar aanmelden is verplicht)

Meer nieuws