Zoeken

Na jarenlang keihard werken aan een duurzame hiphopdansgemeenschap in Arnhem met SoulCypher, zijn werk als choreograaf en dansmaker (Moving Sounds, dansfilm Building Bridges), zijn eigen projecten (o.a. Ghetto Funk Collective), samenwerkingen met Introdans (HubClub) én als gepassioneerd en inspirerend docent van (jonge) dansers gaat Ruben Chi als een speer. Als interdisciplinair artiest met roots in de hiphop zoekt hij in zijn werk steeds nieuwe grenzen tussen beweging en muziek. Nu is hij genomineerd voor de Cultuurprijs Arnhem. De andere genomineerden zijn mode-ontwerper Mirte Engelhard (die o.a. samenwerkte met Ruben Chi en Igor Vrebac) en de organisatie voor hedendaagse beeldende kunst Machinery of Me.

Cultuurprijs Arnhem
De jury van de Cultuurprijs Arnhem, bestaande uit Eve Hopkins (De Nieuwe Oost), Inge Pollet (Plaatsmaken) en Stefan Rebergen (Luxor!Live), roemt de genomineerden omdat zij ieder vanuit hun discipline met veel zeggingskracht werken; zij stimuleren het culturele veld in Arnhem, maar ook daarbuiten. Alle drie de genomineerden zijn een exportproduct van Arnhem: ze bespelen nationale en internationale podia. Op 29 januari 2021 wordt de prijs daarom tijdens een besloten bijeenkomst uitgereikt.

De prijs bestaat uit een geldbedrag van €5.000. Eerdere winnaars zijn Danscollectief Arnhemse Meisjes, Louise te Poele, MAISON the FAUX, Donnerwetter, Code Rood/Motel Spatie en Facing Pages.

Meer nieuws