Zoeken

Wow, wat zijn we trots: de debuutroman Confrontaties van Simone Atangana Bekono staat op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs! ‘Een buitengewoon krachtig debuut’, aldus juryvoorzitter Lilianne Ploumen. Gefeliciteerd, Simone!

Confrontaties neemt het op tegen Wij zijn licht van Gerda Blees, De saamhorigheidsgroep van Merijn de Boer, Cliënt E. Busken van Jeroen Brouwers, Mijn lieve gunsteling van Marieke Lucas Rijneveld en De onbevlekte van Erwin Mortier. De winnaar wordt op 10 mei bekend gemaakt.

Uit het juryrapport:

“In het knap opgebouwde Confrontaties verkent Atangana Bekono oorzaak en gevolg, hoe gebeurtenissen de neiging hebben zich in je herinnering aaneen te schakelen, betekenissen gaan stapelen en een weg terug raakt uitgevlakt -waarschijnlijk voorgoed. In zinderende taal, vol stuwkracht op weg naar de catharsis, vertelt Atangana Bekono ook een verhaal over je altijd moeten inhouden tegenover degenen die je ten diepste afwijzen, buitensluiten en vernederen. Net zo lang tot er geen keuze meer overblijft dan af te rekenen met die vorm van fundamentele onvrijheid. Een zowel thematisch als stilistisch sterke vertelling, rijk aan registers, vol van verwijzingen, in alle aspecten ongewoon krachtig -en dat voor een romandebuut.”

Simone’s podcastreeks An Artist’s Duty

Meer weten over Simone? Beluister de driedelige podcastreeks An Artist’s Duty, waarbij ze in gesprek gaat met Alfred Schaffer, Radna Fabias en Daphne Huisden. Ze praten over engagement, dichterlijke vrijheid en de ontwikkeling van het kunstenaarschap. Check het op SpotifySoundcloud of jouw favoriete podcastkanaal.

Meer nieuws