Zoeken

Stageplek Marketing en Communicatie  [ V / X / M ]

De Nieuwe Oost is het productiehuis voor kunstenaars, zoals muzikanten, theatermakers,  choreografen en schrijvers. We bieden makers een plek waar mag worden geëxperimenteerd en een platform waar ze elkaar kunnen ontmoeten. We scouten talent en coachen ze bij de ontwikkeling van een zelfstandig beroepspraktijk. De Nieuwe Oost werkt als netwerkorganisatie verspreid over drie locaties (Deventer, Arnhem en Nijmegen) en maakt sinds 2017 onderdeel uit van de landelijke Basis Infrastructuur (2017- 2020) van het Ministerie van OCW, met daarbij een positief beoordeelde Bis-aanvraag voor het volgende  kunstenplan.  

 

De Nieuwe Oost | pop

Vanuit Deventer focussen we op muzikaal talent en werken met makers aan professionele  ontwikkeltrajecten waar popcultuur het vertrekpunt is. Makers en projecten die op dit moment onderdeel  zijn van dit traject zijn o.a. A Mili, Lena Hessels en fusus en variëren van hiphop acts  tot elektronica en indiepop. De makers van De Nieuwe Oost | pop spelen meer dan 150 shows per  jaar, denk hierbij aan muziek- en theaterfestivals, poppodia en ongewone locaties in binnen- en  buitenland. Naast ontwikkelplek zijn we de aanjager van het talentontwikkelings-convenant ‘van Basis tot  Booster’. Daarnaast dragen we inhoudelijk bij aan projecten als Nieuwe Electronische Waar (NEW),  organiseren we makers-meetings en hosten we paneldiscussies.  

 

Stage 

De Nieuwe Oost | pop biedt een stageplek in marketing en communicatie. De stageperiode kan in overleg worden vastgelegd. In deze positie ben je betrokken bij diverse projecten van De Nieuwe Oost | pop en corporate. Je schrijft publiciteitsteksten, houdt website en social media bij, voert redactionele werkzaamheden uit, onderhoudt contact met makers, theaters, podia, samenwerkingspartners en pers, ondersteunt je afdeling op het gebied van marketing en communicatie (zowel on- als offline) en denkt actief mee over de marketing- en pr-strategie voor onze producties. 

Voor MA-studenten is het mogelijk deze stage in te zetten als een onderzoeksstage. In die functie voer je tijdens de stage een onderzoek uit dat inhoudelijk relevant is voor De Nieuwe Oost. 

 

Wat we zoeken 

 • HBO of universitair werk- en denkniveau 
 • Marketing/communicatie opleiding 
 • Je hebt interesse in podiumkunsten in het algemeen en muziek in het bijzonder 
 • Je bent in staat initiatief te nemen, hebt een creatieve aanpak,  kan op zelfstandige wijze werken, communiceert moeiteloos  informatie, en kan je aan de situatie aanpassen 
 • Je kan 4 dagen per week stage komen lopen, voor meerdere maanden 

 

Wat we bieden 

 • Een veelzijdige en passievolle stageplaats in een dynamisch productiehuis 
 • De ruimte tot het nemen van eigen initiatief en zelfstandig werken 
 • Een plek binnen een hecht team, waarbij je volledig meedraait 
 • Een kijkje achter de schermen bij producties 
 • Een informele, flexibele werkplek 
 • Een passende stagevergoeding

 

De Nieuwe Oost streeft ernaar een ontwikkelplek te zijn waar meerstemmigheid vanzelfsprekend is. We  kijken in onze organisatie gezamenlijk en kritisch naar de oorsprong van onze smaak, kwaliteitscriteria en werkwijzen én de manier waarop dit tot uitdrukking komt in onze programma’s/events en  ontwikkeltrajecten. Om een betere representatie van onze samenleving in ons personeelsbestand te bereiken, nodigen we kandidaten met uiteenlopende (culturele) achtergronden, opleidingen,  (gender)identiteiten en fysieke/mentale vermogens nadrukkelijk uit om te solliciteren. 

 

Startmoment, duur van de stage en vaste werkdagen worden in onderling overleg bepaald. Je kunt je sollicitatie (motivatiebrief en cv) richten aan Constance VR, constance@denieuweoost.nl. 

 

Meer nieuws