Zoeken

In verband met de huidige maatregelen vanwege het Coronavirus komen al onze activiteiten tot 6 april te vervallen. Je leest hier meer over al onze maatregelen. Gelukkig kun je ook thuis kennismaken met onze makers, medewerkers en hun werk. We delen graag onze tips en zullen de lijst regelmatig updaten, bekijk ook De Nieuwe Oost op de bank | deel 2.

Met lezen (en binnen blijven) red je levens!

Onze webshop blijft voorlopig open, dus kijk er vooral eens rond en bestel bijvoorbeeld het chapbook van Max Hermens of Merel van Slobbe. Geen beter moment om kennis te maken met de schrijvers van morgen.

Mocht je al een boek hebben uitgelezen, doe dan mee aan De Grote Nederlandse Boekverslagen Wedstrijd georganiseerd door schrijver Joost Oomen.

Dwaal lekker rond op het online tijdschrift Notulen van het Onzichtbare. Een website vol prozateksten, gedichten, columns, zeer korte verhalen, illustraties, beeldverhalen, animaties, stiftgedichten, interviews, podcasts, videopoëzie en zelfs een lied.

Schrijver Nicole Kaandorp begon het initiatief Virusverhalen: verhalen om te lezen in quarantaine.

Verhalen om te luisteren

Schrijver Nikki Dekker maakte een radiodocumentaire over schrijver Andreas Burnier.  Als een van de eerste vrouwen schreef zij open en vrolijk over lesbische relaties en vrouwen die geen vrouw (willen) zijn.

Beleidsmedewerker Linda Kokke was te gast bij de De Makers-podcast om te praten over zakelijk leiderschap in de culturele sector. Aanrader!

Beluister ”In het Huis van de Maker”: een serie muzikale sessies door lokale makers. Op vrijdag 20 maart trappen we af met de eerste aflevering met Vera Bon te beluisteren via een livestream op facebook.

Dinsdag 24 maart maken we de nieuwe selectie van Nieuwe Electronische Waar bekend en gaan we het album livestreamen.

Voor het ultieme escape-gevoel: Droom weg bij de gloednieuwe clip van Jo Goes Hunting. Een mooie samenwerking tussen de band en kunstenaar Alice Saey.

Jo Goes Hunting - Careful

Vermaak voor op de bank

Grafisch vormgever Jolijn Ceelen heeft een legpuzzel gemaakt van haar illustraties, voor urenlang plezier!

Programmamaker Tom Verstappen zorgt met collectief De Naakte Waarheid iedere woensdag, vrijdag en zondag voor vermaak op je bank met een livestream van spreekbeurten, verhalen en kookcursussen.

Welkom in het virtuele theater!

Bekijk een preview van Moving Sounds van Ruben Chi, opgenomen tijdens Nijmeegse Kunstnacht.

Ontdek hoe Mart van Berckel & Vera Selhorst hun voorstelling Continenten maakten met de making of video of beluister de Podcastrecensie van Theaterkrant (Jip Vuik en Luc de Groen).

Vergeet niet te bewegen! Leon van danscollectief NEON geeft een online Contemporary Dance Training. (in het Duits maar goed te volgen voor dansers).

Lees waarom Booi Kluiving zijn voorstelling Let’s Play wilde maken, bekijk de trailer of volg ItsyaBoyBooi op Ýoutube waar hij wekelijks updates gaat plaatsen.

 

Mijn voorstelling is afgelast door CORONA (en een studiotour)

Meer nieuws