Zoeken

Voor wie

Je kunt bij ons talentprogramma terecht als startende maker, maar ook als je al enige ervaring hebt. 

Als startende maker bij ons kun je rekenen op intensieve begeleiding. We merken dat programmeurs, podia, grote theatergezelschappen, labels en uitgevers vaak niet de middelen of tijd hebben om makers net zo intensief te begeleiden als wij dat doen. Ook heb je bij ons profijt van een groot professioneel netwerk dat zich niet enkel binnen de eigen discipline afspeelt maar daar ook buiten treedt.

Ook als mid-career kun je je bij ons verder ontwikkelen. Daarnaast krijg je de mogelijkheid nieuwe makers te begeleiden en je omgekeerd te laten voeden door de nieuwe generatie. Wij zien dat makers die al wat verder op weg zijn in hun carrière vaak tussen wal en schip vallen bij subsidies, ontwikkelkansen en aandacht bij publiek en pers. Wij willen je de aandacht geven die je verdient.  

Wat wij bieden

Wij bieden je artistieke begeleiding en zorgen dat je zakelijk goed wordt klaargestoomd. Denk aan:

  • coaching bij de totstandkoming van nieuw eigen werk;
  • ruimte voor repetities en onderzoekresidenties;
  • optredens in onze producties en programma’s en op de evenementen die we organiseren;
  • publicatie van relevant werk, zoals cd’s, catalogi, boeken en posters, zowel digitaal als analoog;
  • lesgeven in workshopprogramma’s van De Nieuwe Oost;
  • advies en vertegenwoordiging op zakelijk vlak, zoals hulp bij de marketing en het werken met opdrachtgevers; 
  • delen van ervaringen met andere disciplines en de mogelijkheid tot co-creaties;
  • introductie in onze netwerken, zoals onze samenwerking in Oost-Nederland voor jeugdtheater, ons netwerk voor popmuziek in Oost-Nederland en onze samenwerking met literaire organisaties uit tien verschillende landen.

Hoe wij werken

Ieder talent heeft andere behoeften. Wij kijken naar de ondersteuning die voor jou relevant is. Het maken van een voorstelling of uitbrengen van een plaat of boek is een van de doelen, maar zeker niet het enige. Onderzoeken, performen, workshops geven en commerciële en non-commerciële opdrachten uitvoeren, allemaal zijn dat activiteiten die zeer zeker ook bijdragen aan een duurzame zelfstandige beroepspraktijk. Dus ook daar zetten we op in. 

Ook wanneer je het ontwikkelprogramma hebt afgerond, blijven we met je in contact. Zo kun je ons altijd benaderen met een idee voor een project en blijven wij jou betrekken bij onze activiteiten. 

Waar je je kunt aanmelden

Heb je interesse in ons talentprogramma? Kom naar onze netwerkmeetings om met ons in gesprek te gaan of meld je direct aan. Wij maken graag kennis met jou en je werk en beslissen op basis daarvan of we je uitnodigen voor een gesprek. Onder de discipline van jouw keuze vind je meer informatie en kun je je aanmelden:

Uiteraard ben je altijd van harte welkom onze programma’s, voorstellingen en evenementen te bezoeken. Ook zo kun je onze makers ontmoeten en meer informatie inwinnen.