Zoeken

Voor de zevende keer op rij reikt De Nieuwe Oost | Wintertuin de Afstudeerprijs uit aan de student met het beste afstudeerproject. Studenten van de schrijfopleidingen van de Gerrit Rietveld Academie, het RITCS, het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en Hogeschool ArtEZ konden tot 15 juli hun werk insturen. Inmiddels zijn alle ingestuurde werken bekeken en door een vakkundige jury teruggebracht tot zes genomineerden. Op vrijdag 1 oktober wordt tijdens een feestelijke uitreiking in Theater aan de Rijn in Arnhem de winnaar van de Afstudeerprijs 2021 bekendgemaakt.

De jury
De jury van de Afstudeerprijs bestaat dit jaar uit Nadia de Vries (schrijver poëzie, proza en non-fictie, PhD in Cultural Analysis en redacteur bij nY), Debbie Marbus (programmacoördinator bij deBuren van o.a. Het Rode Oor en vast lid commissie documentaire VAF/Filmfonds), Basje Boer (schrijver, filmjournalist en redacteur bij De Gids) en Harminke Medendorp (redacteur proza, non-fictie en poëzie).

De genomineerden
Inmiddels heeft de jury zes genomineerden geselecteerd die kans maken om de Afstudeerprijs 2021 te winnen:
– Pelumi Adejumo met Soms ik voel mij zombie (Creative writing, ArtEZ)
– Anne Bosveld met Kauw nerveus op een stok (Creative writing, ArtEZ)
– Jutta Callebaut met Forelletje (Woordkunst, Koninklijk Conservatorium Antwerpen)
– Iris Riemens met Sé, sé, sé (Creative Writing, ArtEZ)
– Jan Wester met Koeman (Beeld & taal, Gerrit Rietveld Academie)
– Eline van Wieren met Frida & Ellis (Creative writing, ArtEZ)
In aanloop naar de uitreiking worden fragmenten uit alle genomineerde teksten gepubliceerd op literair platform Notulenvanhetonzichtbare.nl.
Wie uiteindelijk de Afstudeerprijs 2021 wint, ontvangt een geldsom van € 500,- (beschikbaar gesteld door de deelnemende opleidingen), een optreden op Wintertuinfestival in november en een publicatie op DIG (voorheen De Internet Gids).

Meer nieuws