Zoeken

Scherp op vernieuwing

De Nieuwe Oost wil verschil maken. Makers vinden bij ons een brave space om te experimenteren en andere makers en publiek te ontmoeten. We wijken af van gebaande paden. Zo ontstaan nieuwe inzichten en andere manieren van werken. 

Open en onderzoekend

Wij begeleiden makers die verdieping zoeken in hun werk en hun blik willen verbreden. Door buiten hun bubbel te treden en samen te werken met andere disciplines, verrijken ze hun maakpraktijk en kunnen ze die verder vormgeven.

Uitnodigend en verbindend

Onze makers staan middenin de samenleving. We geven workshops in asielzoekerscentra, verzorgingshuizen en op scholen. Ook organiseren we makersmeet-ups, open repetities en debatten met wetenschappers en maatschappelijke organisaties. Daarbij mixen we kunstvormen en nodigen we het publiek uit tot participatie. Het resultaat? Duurzame connecties waarbij nieuwe energie ontstaat.   

Groot netwerk

De Nieuwe Oost bestaat uit BRUT in Deventer (muziek), Theater a/d Rijn in Arnhem (theater & dans) en Wintertuin (literatuur) uit Nijmegen. Samen hebben we een enorm netwerk en de slagkracht om te doen waar we voor staan: onderzoekende, onbegrensde kunstenaars de ruimte geven om mooie producties te maken. Producties die je aan het denken zetten en naar meer smaken. 

Meer weten?

Ben je benieuwd en wil je meer weten over De Nieuwe Oost? Neem dan contact op met één van onze medewerkers die je kunnen helpen. Je kunt ze hier vinden.