Zoeken

Op tweede paasdag 18 april sluit het Wintertuinfestival de Boekenweek op bruisende wijze af in poptempel Doornroosje te Nijmegen. Met gesprekken, performances, optredens en workshops van grote namen en opkomend talent. Zo zijn Connie Palmen, Hanna Bervoets, Raoul de Jong, Joost Oomen en Wout Waanders van de partij.

Oorspronkelijk stond op zaterdag 27 november 2021, ter afsluiting van een maand vol literaire verdieping, de festivalavond van het Wintertuinfestival gepland. Vanwege de coronamaatregelen kon deze helaas niet doorgaan en werd daarom verplaatst naar tweede paasdag 18 april. Deze week werd aangekondigd dat ook de Boekenweek een maand verzet wordt, waardoor bij mooi toeval het festival de Boekenweek 2022 afsluit.

Wintertuinfestival in Doornroosje
Op 18 april staan alle zalen, gangen en kleedkamers van poptempel Doornroosje alsnog in het teken van het festivalthema fictie als gids. Reken op een een divers programma vol voordrachten, gesprekken, interviews, workshops en optredens van gevestigde namen en opkomend talent. Het programma begint ’s middags en duurt tot in de avond. Tickets blijven geldig en zijn te koop via wintertuinfestival.nl.

Fictie als gids
We kozen deze editie voor het thema fictie als gids, waarbij fictie wordt ingezet om samen te kijken naar de wereld van vandaag. Met de verbeelding als kompas navigeert het Wintertuinfestival door deze roerige tijd. De festivalavond op 18 april wordt ondersteund door een digitaal programma vol podcasts en publicaties dat al in november verscheen. Dit online programma is nog steeds gratis te bekijken en te beluisteren op het literair platform Notulen van het Onzichtbare.

Meer nieuws