Zoeken

Vanwege de nieuwe coronamaatregelen is de Wintertuinfestivalavond op zaterdag 27 november verplaatst naar tweede paasdag 18 april 2022. De locatie blijft poptempel Doornroosje in Nijmegen. De digitale programmering in de Wintertuinfestivalmaand gaat onverminderd door, waardoor bezoekers alsnog kunnen genieten van podcasts, publicaties, artikelen en meer.

De beslissing om de festivalavond te verplaatsen is genomen naar aanleiding van de coronamaatregelen die vrijdag 12 november bekend werden gemaakt. “We organiseren het Wintertuinfestival om elkaar te ontmoeten, om samen een avond te beleven vol uitgesproken verhalen, om onbekende schrijvers aan je voor te stellen en je in gesprek te laten gaan met je favoriete auteurs. Dat kan nu allemaal niet,” aldus directeur Frank Tazelaar.

Op tweede paasdag 18 april 2022 krijgt de bezoeker de volledige festivalervaring. Dan zullen alle zalen, gangen en kleedkamers van Doornroosje alsnog in het teken staan van het festivalthema fictie als gids. Het merendeel van het programma wordt zoals oorspronkelijk gepland uitgevoerd. Het festival op 18 april begint ’s middags en duurt tot ’s avonds. Tickets blijven geldig en zijn te koop via wintertuinfestival.nl.

Flipping the Festival
Dankzij het concept Flipping the Festival kan de festivalbezoeker online genieten van de digitale festivalprogrammering, te vinden op de website en het literaire platform Notulen van het Onzichtbare. Hier vind je in podcastvorm gesprekken met festivalauteurs als Connie PalmenHanna Bervoets en David Van Reybrouck. Ook zijn er diverse interviews te beluisteren met debutanten en ander opkomend talent. Geïnteresseerden kunnen aanstaande vrijdag digitaal aanschuiven bij de Close Reading Club, onder leiding van literatuurwetenschapper Dennis Kersten.
Het posterverhaal De weg, taoïstisch wandelen met A.L. Snijders is tot en met 28 november te lezen in de Nijmeegse binnenstad. Het bijpassende boek bestel je via onze webshop evenals de Losbladige Notulen: vier kunstkaarten van illustrator Fiona Lutjenhuis, gemaakt bij teksten van Jozien Wijkhuijs, Ramy El-DardiryJuicy IJsselmuiden en Thom Wijenberg.
Het interview door Nikki Dekker met de Servische Writer in Residence Katarina Mitrović, die tot eind november in Nijmegen verblijft, zal alsnog plaatsvinden en binnenkort als podcast te beluisteren zijn.

Meer nieuws