Zoeken

NITE biedt 5 nieuwe makers tijdens OPEN NITES de kans om nieuw werk te maken voor het online platform NITE Hotel. Hun werk is de hele maand maart online, on demand te ervaren. 7 dagen per week, 24 uur per dag. Welkom in de wereld van deze makers, die juist nu zoeken naar nieuwe vormen om te maken en naar contact.

ALL THAT FOLLOWS. A Symphony – Mart van Berckel en Angela Herenda

Konijnen, butlers, ondergoed, dans, blindheid, balzalen, dans, herinneringen, dans, dans, dans – in een caleidoscoop van acht schermen komen verschillende personages, gedachten en objecten tot leven. Deze symfonie van schermen is gemaakt om de absurditeit, melancholie en eenzaamheid van de huidige mensheid te verkennen. In dit vlechtwerk van schijnbaar toevallige uitdrukkingen, beeldspraak en beweging, kun je je afvragen wat het verband is tussen al deze verschillende draden, of ze überhaupt met elkaar verbonden zijn en of ze beseffen dat ze deel uitmaken van iets groters.

Mart en Angela maakten eerder samen met de Poetic Disasters Club de performance Carry Jump Catch. Door velen werd de performance bestempeld als het hoogtepunt van De Parade 2019: een adrenalinerush.

Mart van Berckel hanteert een werkwijze die doet denken aan die van een beeldend kunstenaar of componist. Met grote precisie maakt hij ‘zintuiglijke theatertrips’; poëtische totaalcomposities van beeld, licht, beweging, tekst, geluid en muziek.

Angela Herenda is sinds 2014 vaste ensemble lid bij Club Guy & Roni. Ze danst in vrijwel alle grote producties en maakt als choreograaf regelmatig eigen werk voor de Poetic Disasters Club, de laatste jaren o.a. samen met theatermaker Hendrik Aerts en Mart van Berckel.

Credits

Director: Mart van Berckel | Choreographer: Angela Herenda | Director’s assistant: Merit Vessies | Decoration & light: Vera Selhorst | Costumes: Rosa Schützendorf | Sound design: Mauro Casarini | Dramaturg: Florian Hellwig |
Cast: Angela Herenda, Sam Corver, Jésula Visser, Zaneta Kesik, William English, Felix Feenstra, Simone Peters
Thanks to Rosie Reith