Zoeken

De Generator is een talentontwikkelingstraject van een jaar voor mogelijkmakers met minimaal twee á drie jaar werkervaring die het lef en de ambitie hebben om de nieuwe zakelijk leider of creatief producent in de podiumkunsten in Oost-Nederland te worden. Je hebt al een beroepspraktijk maar daarnaast zoek je de combinatie van praktijk, theorie, coaching en een nieuw netwerk. Ja? Dan is dit traject iets voor jou!

Programma

Het traject bestaat uit verschillende onderdelen:

 • Werkervaringsplek – Gedurende het jaar krijg je een werkervaringsplek van minimaal 20 dagen, waarbij je betaald aan het werk gaat bij een toonaangevende podiumkunstinstelling in Oost-Nederland. Hier krijg je de mogelijkheid om opgeleid te worden en je allerlei aspecten van een zakelijk leider/ creatief producent eigen te maken. Van deze instelling krijg je een mentor.
 • Workshop’s & training – Naast deze werkervaringsplek kom je een dagdeel per week bij elkaar met je mede Generatoren: je krijgt dan een workshop of training over relevante onderwerpen die aansluiten bij de ontwikkelbehoeftes van de groep. Je krijgt les van inhoudelijke experts en gastsprekers.
 • Intervisie – Je deelt je werkervaringen met elkaar via begeleide intervisie
 • Coaching – We bieden iedere deelnemer een (loop)baan coach aan met wie je individueel gesprekken voert.
 • Netwerk – Je krijgt er een breed netwerk in Oost Nederland bij.

Na dit traject van een jaar

 • Heb je relevant werkervaring opgedaan in een toonaangevende podiumkunstinstelling waarbij je begeleid wordt door een mentor van die instelling;
 • Heb je een theoretisch kader over alles wat er speelt in de sector aan de hand jouw ontwikkelvragen;
 • Heb je meer inzicht in je (aankomende) leiderschapsstijl;
 • Ben je gecoached door een gecertificeerde (loopbaan)coach;
 • Heb je een nieuw netwerk die je kunt bellen omdat ze je kennen van De Generator;
 • Kun je met een ruime werkervaring een volgende stap in je carrière zetten.

Over de Generator

De Generator is een initiatief van samenwerkende (podium)kunstinstellingen en ondersteunende organisaties in Oost-Nederland om het talent van startende mogelijkmakers (zakelijk leiders en creatief producenten) duurzaam te borgen. Initiatiefnemers en kernpartners zijn: Introdans, Oostpool, Sonnevanck, De Nieuwe Oost en Phion. Daarnaast sluiten verschillende toonaangevende podiumkunstinstellingen aan die een (betaalde) werkervaringsplek aanbieden, inclusief de begeleiding door een ervaren zakelijk leider. De programmaleiding is in handen van Cultuur Academy en Schakel025.

Voor wie?

De Generator is een intensief traject voor mensen uit Oost Nederland met lef en ambitie die een stap willen maken in hun carrière. Cultuurprofessionals met een eigen beroepspraktijk, zo’n twee tot drie jaar werkervaring en de ambitie zich te verdiepen in de organisatorische en zakelijke kant van de culturele sector kunnen voor een traject bij De Generator in aanmerking komen. Het is geen open inschrijving, deelname is op basis van selectie.