Zoeken

Het Geluid Van Het Museum

Lege muren, nieuwe klanken

Een maand lang verschanst BOT zich in het lege Museum Arnhem om het op de proef te stellen, door elkaar te schudden, naar de stilte te luisteren en die te doorbreken, om na vier weken ‘Het Geluid Van het Museum’ te presenteren. Het Geluid Van het Museum is een eenmalige reeks van zestien voorstellingen op locatie, en gaat in première op 28 februari.

Bijzondere locatie Museum Arnhem

Sinds november 2017 staat het prachtige Museum Arnhem aan de Utrechtseweg te wachten op een broodnodige verbouwing en renovatie. Het gebouw uit 1875 werd vanaf 1920 in gebruik genomen als gemeentemuseum. Vanwege zijn populariteit werd het museum al snel uitgebreid. Het gebouw kreeg vleugels en de tuin werd een beeldentuin. Verschillende museumdirecteuren, waaronder Pierre Janssen, gaven het museum internationaal aanzien met een collectie magisch realisme en trokken met actuele tentoonstellingen een steeds breder publiek. Sinds kort is bekend dat Museum Arnhem na de renovatie terugkeert in dit bijzondere gebouw.
BOT heeft in de voorbije jaren dertien voorstellingen in de serie Het Geluid Van gemaakt, steeds in een gebouw wat nadien verdween of een andere functie kreeg. Onder regie van Marcel Sijm maakt BOT dit keer een voorstelling in een gebouw wat blijft, en zijn functie straks in volle glorie weer opneemt. In het vacuüm tussen het oude en het nieuwe museum bezint BOT zich op de vraag wat het museum er nou eigenlijk zelf van denkt.

De online kaartverkoop start op donderdag 24 januari

Ticketprijzen

Regulier: 15 euro
Student (op vertoon van studentenkaart): 12,50 euro
Kinderen 6 t/m 12 jaar: 10 euro

Over Het Geluid Van

Het Geluid Van is een serie locatievoorstellingen geïnspireerd op de oorspronkelijke identiteit, geluiden en functie van gebouwen met een markant verleden. Verbluffend fysiek muziektheater op een bijzondere locatie waarin erfgoed tot leven komt.
Sinds 2011 heeft BOT dertien unieke edities van Het Geluid Van gespeeld, steeds met een eenmalige reeks voorstellingen op locatie. Bij iedere editie is het gebouw en haar geschiedenis het uitgangspunt, de muze en het podium. BOT geeft daarmee een volstrekt eigenzinnige kijk op bijzondere locaties, van graansilo tot steenfabriek, van bloemenkwekerij tot basiliek.