Zoeken

Kelderfest

Op zaterdag 26 februari a.s. kan je genieten van muziek, theater, beeldende kunst en spoken word bovenop de mooiste kelders en souterrains van de Deventer binnenstad! De organisatie van Kelderfest doet het dit jaar wel anders en doopt het erfgoedfestival om in ‘Kelderfest Ondersteboven’.

Kelderfest zal dit jaar voornamelijk in bovengrondse locaties van de historische binnenstad van Deventer plaatsvinden. Met het oog op ventilatie en ruimte zal het festival eenmalig muziek, kunst- en erfgoedliefhebbers bovengronds verwelkomen. Een kleine twist maar de onweerstaanbare sfeer en passie voor het festival blijft hetzelfde.

Covid-19 maatregelen

Conform de maatregelen die per 25 februari ingaan zal het tijdens Kelderfest Ondersteboven niet verplicht zijn om een mondkapje te dragen en anderhalve meter afstand te bewaren. Alle shows tijdens Kelderfest zullen binnen de landelijke maatregelen van een evenement met minder dan 500 bezoekers plaatsvinden: dit betekent dat Testen voor Toegang niet meer geldt. De organisatie vraagt daarentegen aan een ieder om bezoekers die wel de keuze maken om een mondkapje te dragen en anderhalve meter afstand te houden te respecteren.

Bovengrondse locaties

Dit jaar zijn de locaties de Lebuinuskerk, de Bergkerk, Burgerweeshuis, het Penninckshuis, Sociëteit De Hereeniging, Walhalla, Museum De Waag, Hotel in Het Huis van Deventer, de Vrijmetselaarsloge en de bovenzaal van De Nieuwe Oost | Pop.

Grote acts naar Deventer

De line-up is inmiddels compleet. Zoals altijd biedt Kelderfest een bijzonder en veelzijdig programma met muziek, kunst en erfgoed. Zo zal de Belgische band Black Flower met haar licht psychedelische sound, de Bosnische accordeonist Mario Batkovic met zijn modern gecomponeerde muziek en de Grand Jury Award van de Music Moves Europe Awards winnende artiest Meskerem Mees een spectaculaire show verzorgen. Maar ook de dromerige etno en experimentele art pop vergelijkbaar met Björk bij de Londense Bloom De Wilde, de breakbeat en jungle bij de Jordanese DJ Dikke Thomas, de opgegraven verhalen van oud-bewoners van Deventer bij CSI Grote Kerkhof en de brabo-hop van Frino zullen hier niet ontbreken. Op zaterdagmiddag vanaf 15:00 uur is er een speciaal jeugdprogramma samengesteld voor de kleine festivalganger.

Seated shows

De show van Mario Batkovic en Meskerem Mees en de gratis toegankelijke lezing van CSI Grote Kerkhof in de Lebuinuskerk zijn geplaceerd maar zonder anderhalve meter afstand. De show van De Arnhemse Meisjes in de Bergkerk is in verband met zicht wel op anderhalve meter placering. Voor het gratis programma en de show van Black Flower en DJ Dikke Thomas in het Burgerweeshuis zijn geen vaste zitplaatsen aanwezig en is de vloer zo dansbaar als wat. Stap op onze ‘metrolijn’, haal je ticket in huis en verzeker je van een plekje want de vorige editie was rap uitverkocht.

Stap op de metrolijn

Het festival biedt de bezoeker een ‘metrolijn’ waarop je wordt meegevoerd door het labyrint en de ondersteboven scene van muziek, theater en kunst ontdekt. Tickets en andere informatie over de derde editie van het festival is te vinden op www.kelderfest.nl en de socials van Kelderfest.

Kelderfest is een initiatief van Deventer Verhaal en De Nieuwe Oost | Pop in samenwerking met het Burgerweeshuis, Archeologie Deventer, De Perifeer, Kunstenlab, MIMIK, Deventer Schouwburg, Bibliotheek Deventer en dEVENTer.

Website

De website van Kelderfest is live! Duik hier alvast de wereld van Kelderfest in.