Zoeken

In Körper bevragen Leon en Nanna de onbewuste manier waarop we ons leven leiden.

Körper bevraagt de onbewuste manier waarop de meesten van ons hun leven leiden. Om ons ego bevestigen en beschermen hebben we allemaal onze eigen automatismen. Maar we staan zelden stil bij de vraag waarom we bepaalde keuzes maken. Wat ons maakt wie we zijn? En wat gebeurt er als je niet conformeert aan de verwachtingen van de maatschappij?

Het in 2015 opgerichte NEON is een choreografisch collectief dat bestaat uit Nanna Jensen (DK) en Leon Franzke (DE). NEON haalt het publiek uit de dagelijkse structuur en geeft ze een fysieke zintuiglijke ervaring mee. Ze roepen ongemak op om comfort te herkennen. Körper is het vervolgonderzoek van Körper | Körper wat te zien was tijdens Het Debuut, One Nights Dance, Moving Futures Festival, ITs Festival en Dance Flavours. NEON won met Körper de Amsterdam Fringe Award 2018.

Credits

Choreografie & performance NEON (Nanna Hanfgarn Jensen & Leon Emil Franzke) | Productie De Nieuwe Oost | Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Utrecht, Janivo Stichting, K.F. Hein Fonds en Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht | Met dank aan SHIFFT Utrecht

Körper - NEON Teaser