Zoeken

Ontdek het talent van morgen tijdens Lazy Sunday Sessions!

De Nieuwe Oost organiseert maandelijks op zondagmiddag een Lazy Sunday Session in Theater a/d Rijn in Arnhem. Hierin programmeren we korte performances in een gezellige setting voor het ultieme zondagmiddaggevoel. Deze keer met Johanneke ter Stege en Gitta de Ridder.

Leun achterover met een hapje en geniet van theatrale concerten, fysieke theatershows, muzikale dansvoorstellingen en prikkelende lezingen. In de zaal, in de foyer, op het terras of op andere verrassende plekken in en rondom het theater.

Johanneke ter Stege speelt: Thuisreis
Johanneke ter Stege (Enschede, 1990) verzamelt de mooiste stukjes tijd en rijgt ze aan elkaar in beeld, taal en muziek. In de voorstelling Thuisreis brengt Johanneke al haar ervaringen en verhalen van de afgelopen jaren samen. Ze vertaalde een aantal van haar nummers in het Nederlands, schreef nieuwe teksten en gedichten en maakte daarmee samen met regisseur Fred Florusse (Karin Bloemen, Hans Dorrestijn, Simone Kleinsma) een muzikale voorstelling over de liefde, reizen, familie en thuiskomen. Johanneke: “Ik wil mensen inspireren met mijn muziek en ze details laten zien van de wereld om ons heen, zodat ze zich opnieuw kunnen verbazen over het gewone.”

Gitta de Ridder
Wie Gitta voor het eerst ziet en hoort zou verwachten dat deze Londense singer-songwriter een echte Engelse is, terwijl ze toch echt in Nederland opgroeide. Na bijna 9 jaar in London heeft ze inmiddels haar voeten stevig
aan de grond binnen het Engelse muziek-landschap en met lovende kritieken op haar eerste Album Feathers, support van BBC introducing en menig Nederlands Radio DJ, zal het zeker niet de laatste keer zijn dat je haar naam voorbij ziet komen. Oprecht en puur, zonder rauwe uithalen waar je je achter kunt verschuilen, weet ze haar publiek elke keer te
boeien. Geïnspireerd door moderne folk-artiesten, zoals Anais Mitchell en Ane Brun, zijn Gitta’s folkpop songs, met prachtig poëtische, herkenbare teksten, een pijl recht in het hart. Gitta’s nieuwe album For Everything A Season verschijnt op 23 maart.