Zoeken

Na twee succesvolle edities zal 6 maart ‘Met Andere Woorden’ voor de derde keer plaatsvinden in het Burgerweeshuis. Verwacht ondanks een kleinere en Coronaproof setting een programma vol jonge muzikanten, producers, dichters en spoken word artiesten uit het Oosten. Van stuwende beats tot poëtische verhalen, van kleine liedjes tot grootse lichtspektakels van thee tot bier en van jong tot oud, iedereen is welkom! Met Andere Woorden, daar moet je bij zijn!

Met Andere Woorden is een samenwerking tussen De Nieuwe Oost, Eigenzinnig en het Burgerweeshuis en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

Line-Up

  • Eigenzinnig – Myrthe Oomen, Milan Hendriks, Rens van Hoogdalem
  • Danny | Jenny – Ischa den Blanken ft. Bastian Benjamin & Max Ligtenberg
  • O P S T A A N Jessica Kaasschieter & Isabelle Renate La Poutré
  • HalfslaapBrotherTill & Lisa Weeda
  • Presentator – Ischa Den Blanken

EIGENZINNIG – Myrthe Oomen, Milan Hendriks, Rens van Hoogdalem

Myrthe Oomen
De wereld is voor Myrthe Oomen een paleis vol met goud omlijste schilderijtjes waarin je, elke keer als je er opnieuw naar kijkt, nieuwe dingen ontdekt. Ze is student Creative Writing en houdt zich daarnaast bezig met haar goudvis, met welke dag het vandaag is, hoe laat ze leeft, wat Wodanseiken zijn, welke schoenen ze het beste aan kan trekken, of er extra peper bij haar eten moet, welke van de drie boeken ze het best als eerst kan uitlezen, nadenken, adem halen, nog een keer adem halen, koud douchen, naar de lucht kijken en weten dat deze niet écht blauw is. Ze schrijft met het doel om niet alleen zichzelf, maar ook de lezer te verwonderen.

Milan Hendriks
Milan is kleinkunstenaar uit het altijd bruisende Arnhem. Zijn liefdevolle kijk op het leven en de wereld vat hij samen in zijn voorstelling “Alleen Maar Liefde” die regelmatig op verschillende podia in het land te zien is. Deze keer speelt Milan de nummers die hem het meest aan het hart gaan. Zowel eigen werk als covers van zijn muzikale helden. Komt dat zien en maak kennis met: Milan Hendriks.

Rens van Hoogdalem
Gerardus Joannes Rens (1995) combineert een master Nederlandse Literatuur met een master filosofie. Hij is vaak te vinden in een skatepark, geregeld in de zee en soms op het podium. Vandaag staat hij op het podium en wil hij graag zijn gedichten met jullie delen. Gedichten waarin hij schopt tegen de vastheid van taal en kleine antwoorden op grote vragen geeft. Rollende regels, deinende woorden en semi-strakke strofes. Geniet ervan!

DANNY | JENNY – Ischa den Blanken ft. Bastian Benjamin & Max Ligtenberg

Danny | Jenny is een kort spoken-word hoorspel waarin een jongen en een meisje elkaar ontmoeten tijdens een nachtje stappen. Niet je typische boy-meets girl maar een grimmige zedenschets die zijn dieptepunt vindt in een duister tafereel.

Danny | Jenny is een audiowerk van schrijver, spreker en regisseur Ischa den Blanken, producer Bastian Benjamin en sounddesigner Max Ligtenberg. Het werk sluit aan bij de hedendaagse luistercultuur en hoopt actueel te zijn in een tijd waarin vrouwen en mannen opnieuw hun onderlinge verhoudingen moeten ontdekken.

O P S T A A N – Jessica Kaasschieter & Isabelle Renate La Poutré

O P S T A A N is een korte film waar gesproken woord en film samenkomen. Het idee dat je als mens tijdens je leven meerdere keren valt om vervolgens te leren hoe je op kan staan heeft is fascinerend. Je hebt te dealen met het onveranderlijke. Dat is frustrerend en soms ontzettend fijn. Als je leert dat jouw lijf de fundering is, jouw mindset de sleutel tot verandering dan voelt die veranderlijkheid minder eng. Je ontkent hem niet maar je voelt dat de kracht bij jezelf ligt. Dan mag en kan alles om je heen een andere vorm krijgen, jouw hart blijft hetzelfde ritme aanhouden en dát is de ultieme ontspanning. Dit gevoel vangen schrijfster Jessica Kaasschieter en documentaire-maker Isabelle Renate la Poutré in O P S T A A N.

HALFSLAAP – BrotherTill & Lisa Weeda

In Halfslaap zetten Lisa Weeda en BrotherTill hun zoektocht naar het vermengen van genres samen voort en reageren ze op de bijzondere tijden waarin wij leven. ‘Een implementatie, een modificatie in onze genen. Iets in ons lichaam waardoor we de gevolgen van onze keuzes voelen, als kou over onze rug, of steken in onze nieren en onze zij, als te weinig zuurstof in onze longen. Alle plekken waar de natuur afbrokkelt door ons toedoen, voelen we in ons lichaam, alsof we een seismograaf in ons lijf dragen. Een machine die niet alleen de opwellende tsunami aankondigt, maar ook het epicentrum laat zingen in onze spieren en zenuwen, dat een stekende pijn veroorzaakt en ons vervolgens de klap laat voelen. Een universeel zenuwstelsel, dat natuur, mens en dier verbindt, zoals bomen onder de aarde met elkaar praten, door hun wortels naar elkaar toe te bewegen.’

Aftermovie Met Andere Woorden Festival 2019