Zoeken

Popronde landt weer in Deventer! De Perifeer probeert ieder jaar gezellig mee te doen, maar ligt daarvoor meestal nét te ver uit de route. Ondanks dat dook De Perifeer dit jaar in de grote Popronde-enquête van Musicmaker op in een heel kort lijstje met tien favoriete Nederlandse podia! Gelukkig werkt De Perifeer dit jaar samen met De Nieuwe Oost pop, pal naast het lekker centraal gelegen Burgerweeshuis. Probleem opgelost, een superfijne samenwerking én meteen een kick-ass rave cave programma ook nog.

21:30 – 22:15 > BOOM BOOM DU TERRE
Boom boom du Terre is een wervelende eenmansband, met drumcomputers, keytar en synthesizers. In 2010 kwam zijn debuutplaat uit, waarna hij de X-ray op Lowlands compleet op z’n kop zette. Boom boom du Terre klinkt soms als techno of electro, Boom boom du Terre klinkt soms als hiphop of drum’n’bass, maar Boom boom du Terre klinkt sowieso altijd als Boom boom du Terre! Put your hands in the air for Boom boom du Terre!

23:15 – 00.00 > DRUIPREK
Druiprek is een gemaskerde rave-act met analoge synthesizers. Dat klinkt net zo underground en rauw als het is. Ze maken house/rave en combineren dat met obscure samples. De ene keer waan je je in de jaren ’90 met harde 909 beats, het volgende moment ben je in trance in een stadion beland met een tapsolo die van Yngwie Malmsteen had kunnen zijn. In een kroeg, een zolder, een kelder of op een schip. Overal keihard. Druipen is het nieuwe raven!

Check Popronde Deventer voor het complete programma.