Zoeken

Voor studenten & (dans)professionals in het kader van Moving Futures Festival

Tijdens hedendaags dansfestival Moving Futures organiseren De Nieuwe Oost, ArtEZ Theater en Dans en NCPA een praktijkgericht symposium over de positie van het lichaam en lichamelijkheid in dans en performance. Het symposium heeft ten doel een multidisciplinaire kennisdeling tot stand te brengen, vanuit theorie én praktijk, gericht op podiumkunstenaars en makers.

Welke lichamen worden op het podium (niet) gerepresenteerd? Hoe gaan makers om met lichamelijkheid? Wat is de betekenis en het belang van het lichaam in performance? De dialoog tussen theatermaker en choreograaf Igor Vrebac en Hoogleraar Cultuur & Inclusiviteit Liedeke Plate (Radboud Universiteit) vormt het uitgangspunt van de middag. In het praktijkgedeelte gaat een deel van de groep de vloer op en ervaren, delen en reflecteren we gezamenlijk op deze thematiek.

Moving Futures
Stadstheater Arnhem en Theater aan de Rijn staan van 7 t/m 9 februari in het teken van reizend dansfestival Moving Futures. Met voorstellingen, pop-up performances, films, workshops en (after)talks krijg je wederom de kans om kennis te maken met de nieuwe gezichten van de hedendaagse dans en performancekunst. De makers komen vanuit vijf Nederlandse danshuizen: Dansmakers (Amsterdam), Dansateliers (Rotterdam), De Nieuwe Oost (Arnhem), DansBrabant (Tilburg) and Random Collision (Groningen). Lees meer en bekijk het programma op movingfutures.nl

Aanmelden
Studenten van ArtEZ, de Radboud Universiteit en de HAN: gratis toegang (aanmelden verplicht!)
Professionals, makers en performers: €5,00 incl. drankje. Meldt je aan via de ticketlink op deze pagina.

Let op: je registreert je als deelnemer OF kijker bij het praktijkgedeelte. Het praktijkgedeelte is geschikt voor alle niveau’s.

Teaser Moving Futures 2019