Zoeken

Laura Daelemans

Jaarlijks nodigt De Nieuwe Oost enkele opkomende theater- en dansmakers uit voor een residentie in Theater a/d Rijn. In deze periode kunnen ze onderzoeken, experimenteren en uitproberen onder begeleiding van het De Nieuwe Oost team.

Laura Daelemans

Laura Daelemans is vierdejaars student aan de bachelor voor danser/maker aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Eerder dit jaar creëerde ze ‘Royal Oak’ bij Sally Dansgezelschap Maastricht. Gedurende haar residentie daar deed ze onderzoek naar machtsmisbruik en menselijkheid. Ze is vooral geïntrigeerd door de fragiliteit wat een mens tot mens maakt. Met dat laatste thema gaat ze in december aan de slag in haar residentie bij De Nieuwe Oost. Ze creëert daarbij drie verschillende situaties die voor haar een vorm van fragiliteit vertegenwoordigen. Elke situatie vormt een andere solo. Samen met Emma Berentsen werkt ze deze trilogie aan solo-scènes uit tot een coherent geheel.

Daelemans heeft een liefde voor toneel en houdt daarom van cross-overs tussen theater en dans. Beide als danser en maker onderzoekt ze hoe (acrobatisch) floorwork en theatraliteit gecombineerd kunnen worden om een geheel te vormen. Dit onderzoekt ze verder in haar residentie bij De Nieuwe Oost. Muzikaliteit en humor spelen een grote rol in haar werk. Haar solo-trilogie mag dan wel thema’s als falen, hopeloosheid en onzekerheid behandelen, ze doelt steeds om dat op luchtige en ironische wijze te verwezenlijken. Laura Daelemans is ook freelance illustrator waardoor ze veel belang hecht aan de visuele beelden die ze creëert, wat je terug kan zien in deze solo ‘Total Eclipse’.

Op 10 december zal ze tijdens Uurtje Oost haar work-in-progress laten zien.