Zoeken

Sinds de holbewoners is vuur en bliksem al topentertainment voor de gehele mensheid. Nu gebruiken twee uitvinders uit Deventer  – Uwe Dobberstein en Peter de Man – deze oerkrachten voor hun muzikale symfonieën. De krankzinnige liveshows bestaan uit knetterende tesla coils, metershoge vlammen en explosies die tezamen harmonieën en ritmische patronen vormen. Symphony of Fire dresseert de natuur zelve.

Net als techno-grondleggers Kraftwerk, werken ze in een eigen laboratorium non-stop aan nieuwe instrumenten en muziek. Er ontstaat in Deventer een compleet computergestuurd megaorkest van vuurmachines! Chiptune, rock, klassiek en hiphop zijn de muzikale inspiraties van de mannen. De uitkomst is spectaculair anders. Zuid-Afrikaan Uwe Dobberstein is verantwoordelijk voor de vormgeving, natuurkundige processen en haalt letterlijk de zweep over het orkest tijdens liveshows. Peter de Man is dirigent, componist en het elektronisch wonder. Hij werkte eerder samen met uitvinder, ontwerper en kunstenaar Daan Roosegaarde. Peter: “De taal van Symphony of Fire is universeel, maar we geven het publiek iets wat ze nog nooit gezien, gevoeld en gehoord hebben.”

Symphony of Fire is elke avond te bewonderen, exclusief voor campingbezoekers in het Walhalla!

*LET OP: Op zondagavond zal De Likt een gastoptreden verzorgen bij onze kameraden van Symphony of Fire. Ze spelen een paar vette nummers mee.