Zoeken

Wibo Kosters brengt samen met het collectief Wegenkaart in soundscapes, gedichten en Nederlandstalige chansons een avond vol verlangen, zoeken en wrange, absurdistische humor. De oud-stadsdichter van Deventer en zijn gezelschap bespelen het publiek met een afwisseling tussen tekst en muziek vanaf 20:30. De avond wordt afgesloten met een naprogramma van huidige stadsdichter Robin Bleeker. 

 

Wegenkaart

Wegenkaart is een gezelschap van muzikanten en kunstenaars ontstaan bij het afscheid van Wibo Kosters als stadsdichter van Deventer. Ter afsluiting van zijn ambtsperiode koos hij niet voor een traditionele bundel, maar voor een elpee met stadsgedichten op muziek. Het prachtige resultaat, de elpee en de afsluitende show met alle muzikanten, smaakte naar meer. Zo ontstond het collectief Wegenkaart. Een gezelschap muzikanten, dichters en singer-songwriters met Wibo Kosters als frontman, spelend in wisselende samenstelling met sterk uiteenlopende muziekstijlen. De Deventerse geluidskunstenaar Jeroen Diepenmaat en het poëtisch-muzikale collectief Brommerdief slaan voor deze avond met Kosters de handen ineen. 

 

Robin Bleeker

Robin Bleeker won in 2019 op het Leids Cabaret Festival zowel de jury- als de publieks- als de persoonlijkheidsprijs niet. Sterker: hij nam niet eens deel. Vanachter de piano, waar hij als een vis op het droge is, zingt hij op navolgbare wijze zijn ietwat vergezochte bruggetjes aaneen. Robin weigert zich te laten inspireren door alledaagse dingen om hem heen, en op vlijmscherpe observaties zult u hem niet licht betrappen. Ook schuwt hij de actualiteit als de pest. Robin – op de bres voor kwantiteit – is een vat vol tegenstrijdigheden, maar tegelijkertijd ook niet. Onder Gelijkontstemden is een intelligente noch uitgebalanceerde voorstelling, zonder meerdere lagen, en wie verwacht op het verkeerde been gezet te worden, komt bij deze zonderlinge entertainer bedrogen uit. Van een theaterpersoonlijkheid is nauwelijks sprake en enige zelfspot is hem evengoed wezensvreemd.

 

Foto: Isabelle Renate La Poutré