Zoeken

World Domination

Hoe ga ik om met kritiek?

Wees eens eerlijk: wat wil je als muzikant, band of producer? Juist: absolute wereldheerschappij! Daarom organiseren wij World Domination, een serie ontmoetingen waarin we de muziekindustrie voor jou naar Oost-Nederland halen.

Toonaangevende professionals uit de muziekbusiness worden live tot op het bot uitgevraagd door een presentator en het publiek. Aan het einde van de avond is er een demopanel om je muziek rechtstreeks onder de aandacht te brengen bij de aanwezige professionals.

Paneldiscussie en netwerkmeeting met producer en muzikant Pim Van De Werken (a balladeer, Broeder Dieleman, Meindert Talma, Cordon Rouge), Marius Kooy (Planet Air) en artiestenpsycholoog Daisy Gubbels. Georganiseerd door productiehuis De Nieuwe Oost pop in samenwerking met Metropool en ArtEZ Conservatorium Enschede.

Kritiek. Daar zit niemand op te wachten. Of toch wel? Hoe bekender je wordt, hoe meer mensen een mening over je hebben. Moet je alle kritiek die je krijgt ter harte nemen of raak je dan je eigen identiteit kwijt? Hoe zorg je dat je niet alleen maar ja-knikkers om je heen verzamelt en wie zijn je vertrouwelingen? En de andere kant van het verhaal: hoe kun je zelf constructief kritiek uitdelen? Bijvoorbeeld aan je bandleden of boeker? Tijdens World Domination verzamelen we de beste praktische tips die je direct kunt inzetten voor jouw muzikale werelddominatie.

Op donderdag 17 oktober hoor je alles wat je moet weten over het geven en ontvangen van kritiek. We beginnen om 19:00 uur met een keynote van artiestenpsycholoog Daisy Gubbels en duiken daarna de praktijk in met producer en muzikant Pim van de Werken, Marius Kooy en Daisy Gubbels. We sluiten uiteraard weer af met een gezellig borrel. De avond is voor iedereen toegankelijk.

Sprekers
Daisy Gubbels is artiestenpsycholoog en helpt artiesten bij problemen zoals podiumvrees, writersblock, faalangst, omgang met publieke bekendheid of succes. Daarnaast geeft ze lezingen en was ze te zien bij BNN, in de Quest, Psychologie Magazine en AD.

Pim van de Werken is producer van bands die niet willen klinken als een band. En singer-songwriters die niet willen klinken als een singer-songwriter. Hij geeft daarnaast ook muziekinhoudelijke workshops en coaching aan muzikanten en werkte onder andere voor a balladeer, Broeder Dieleman, Meindert Talma, Kim Janssen en Vive la Fête. Pim speelde als muzikant in de Popronde met Cordon Rouge, Silence is Sexy (2x), Eins, Zwei Orchestra en Gharib en won de Popprijs met Silence is Sexy.

Marius is frontman en songwriter van Planet Air samen met Els Brink, met wie hij de band heeft opgericht. Voor de band maakt hij ook de Planet Air Podcast, waarin maakprocessen van liedjes en inspiraties naar voren komen. Een terugkerend fenomeen in zowel zijn muziek als in zijn podcasts is escapisme. Hier doet Marius al een tijd persoonlijk onderzoek naar en dient als hoofdonderwerp voor de in de toekomst te verschijnen EP ‘Escaping Escapism’.

World Domination: hoe ga ik om met kritiek?
Datum: donderdag 17 oktober 2019
Deur open: 18:30
Showtime: 19:00 tot 21:00
Locatie: ArtEZ Popacademie & MediaMusic, Van Essengaarde 10, Enschede
Entree: openbaar toegankelijk en gratis
Meer info: www.denieuweoost.nl

Grijp samen met je medemuzikanten zelf de macht, deel dit event!