Zoeken

Lotte Lentes

schrijver, theatermaker

Deze maker wordt niet vertegenwoordigd door Wintertuin Literary Agency.

Lotte Lentes (1990) schrijft proza en theater, werkte voor Das Magazin en het Vlaamse theatergezelschap NTGent, en schreef voor onder andere Tirade, de Revisor, Hard//hoofd en De Gids. In 2015 verscheen bij Wintertuin Uitgeverij haar chapbook, de novelle De jongen, het stof, dat in 2017 samen met een aantal korte verhalen en essays werd gebundeld onder de titel Een tweede keer kijken. Lotte werd geselecteerd voor het Slow Writing Lab en voor CELA, een ontwikkeltraject voor schrijvers en vertalers uit zes Europese landen. In 2017 nam ze deel aan de Parijsresidentie van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren. Momenteel werkt ze aan haar debuutroman die zal verschijnen bij Uitgeverij Cossee. Haar chapbook verscheen in het najaar van 2020 in Spaanse vertaling bij uitgeverij Lengua de Trapo.

Contactgegevens:
www.lottelentes.nl

Te bestellen in de webshop

Een tweede keer kijken

Een bejaarde man kijkt naar zijn volwassen zoon en ziet een bange kleuter op de rand van een zwembad staan. Een jongen scheert zijn baard af in de hoop dat mensen iemand anders in hem zullen herkennen. In een club in Berlijn zingt een vrouw de blues.

Een tweede keer kijken is een bundeling met korte verhalen, de novelle De jongen, het stof en een essay van Lotte Lentes waarin de personages voortdurend een balans zoeken tussen tonen en verhullen, herinneren en vergeten, tussen durven kijken en iets anders willen zien.

Bestel het boek hier.

Gerelateerd nieuws

This site is registered on wpml.org as a development site.