Zoeken

Na het nieuws van dinsdag 24 maart beseffen we langzaam dat dit nog wel even gaat duren. Gelukkig ontstaan er ook ontzettend veel mooie initiatieven en hoeven we ons niet te vervelen op de bank! Bekijk ook deel 1 van De Nieuwe Oost op de bank.

Lees, luister en kijk met ons mee

Tijdens sociale onthouding is lezen een van de weinigen dingen die wel kunnen. We zijn heel blij dat het boek Restmens van Marjolein Visser vanaf nu verkrijgbaar is. Marjolein geeft twee tips:

1) Je kunt Restmens vanaf nu kopen of bestellen (bij voorkeur bij je lokale momenteel zeer hardwerkende boekhandel, die vaak ook bij jou thuis bezorgt!) waarmee je ons / het boekenvak steunt. Zelfs als de winkels zullen moeten sluiten, dan nog levert de boekhandel of denkt met je mee, zowel in Nederland als in België.

2) Mocht je zodanig getroffen zijn door de Coronacrisis dat een boek kopen er even niet in zit, maar je wilt ‘m wel lezen, dan kun je een gratis e-book aanvragen door te mailen naar post@uitgeverijpodium.nl. Deze actie geldt tenminste tot 6 april.

Schrijver Joost Oomen schreef een mooi verhaal over wonen op de maan, kipnuggets, nectarines en buskruit op platform virusverhalen.nl.

De nieuwe lichting van NEW is bekend. Maak kennis met deze talentvolle producers door middel van deze playlist.

Dennis Gaens hield met zeven vrienden (waaronder Elske van Lonkhuyzen) een radiodagboek bij over sociale onthouding. De podcastserie Dit is sociale onthouding is het ultieme medicijn tegen eenzaamheid.

Annemieke Dannenberg (schrijver) en Joël Zwaan (ontwerper) riepen schrijvers, kunstenaars, fotografen, illustratoren, dichters en denkers uit om werk in te sturen voor de Covid 19-zine: Kunstenaars in Quarantaine. In de zine verschijnt onder andere een mooi verhaal van Nikki Dekker. Je kunt de zine nu pre-orderen en daarmee de kunstenaars steunen.

Op ons online platform Notulen van het Onzichtbare verschenen de mooiste boekverslagen van De Grote Nederlandse Boekverslagen Wedstrijd en een mooie tekst van Carmien Michels over haar schrijverschap.

Beweeg je nog genoeg? Fernanda Silva van de Arnhemse Meisjes gaat je daarbij helpen! Ze geeft regelmatig Groovement Classes via Zoom voor beginners en gevorderden. Ze begeleidt je in improvisatie, vanuit verschillende kwaliteiten zoals geaardheid, drie-dimensionaliteit, zachtheid en articulatie. Check Facebook voor de actuele data.

Ruben Chi kan natuurlijk niet stilzitten. Afgelopen week dropte hij beattape Lofi Times op SoundCloud. Ook heerlijke muziek voor tijdens het thuiswerken!

Booi Kluiving zit in quarantaine met zijn vriendin en ging een mondkapje haken. 

 

De Nieuwe Oost is er voor makers

Heb jij als muzikant vragen? Wil je even sparren met professionals of je zorgen delen? In Deventer starten we op 31 maart met een digitaal spreekuur. Neem contact op met Dennis voor meer informatie.

Kom jij eindelijk aan het schrijven van verhalen toe? Zorgt de coronacrisis voor heel veel inspiratie? Schrijfwerkplaats Literaturjugend gaat online door, dus meld je aan en ontvang via Skype feedback op jouw tekst.

Stadsdichter Wout Waanders zet zijn stadsdichtersspreekuur ook digitaal voort. Schrijvers kunnen zich aanmelden door een mailtje te sturen naar stadsdichter@wintertuin.nl

Booster Festival, het netwerkevenement in Enschede voor popmuzikanten uit Overijssel en Gelderland zal doorgang vinden in de vorm van een online festival. Net als bij het oorspronkelijke evenement bestaat het uit een conferentie overdag van 13:00u tot 17:00u en een showcasefestival in de avond met behulp van vier livestreams. De showcase duurt van 19:00u tot 23:00u met kans op een digitale afterparty! Tune in op 4 april.

 

Meer nieuws